Kysyimme suomalaisilta, millaisena heidän oma taloudellinen tilanteensa ja sen tulevaisuus heille näyttäytyy. Kyselyn tuloksista saa selkeän kuvan siitä, että vaikka koronakriisi on näkynyt suomalaisten arjessa, ajatuksiin omasta taloudesta se ei ole vielä laajemmin vaikuttanut. 

 

Erityiskatsaus koronan vaikutuksiin

Me suomalaiset kohtaamme koronataantuman eriarvoisista lähtökohdista. Nyt kolmatta kertaa toteutetusta Taloudellinen mielenrauha -kyselytutkimuksesta selviää epidemian vaikutus suomalaisten luottamukseen omaa taloutta kohtaan.  

Koronavirusepidemia on lisännyt riskiä suomalaisten jakautumisesta niihin, joilla menee heikosti ja joilla paremmin. Epidemian taloudelliset vaikutukset jakautuvat epätasa-arvoisesti, ja jo käyttöön otettujen konkreettisten keinojen, kuten pankkien tarjoamien lyhennysvapaiden, rinnalle tarvitaan uusia toimenpiteitä suomalaisten taloudellisen mielenrauhan vahvistamiseksi ja normaalitilanteeseen palaamisen vauhdittamiseksi.

Suomalaiset kohtaavat koronataantuman eriarvoisista lähtökohdista

Tietoa tutkimuksesta

Danske Bank on kysynyt suomalaisilta kokemuksia heidän henkilökohtaisesta taloustilanteestaan ja huolenaiheistaan omaan talouteen liittyen jo kolmen vuoden ajan. Tänä vuonna kyselyn tiedonkeruu tehtiin poikkkeuksellisesti kahdessa osassa, ennen koronavirusepidemian kärjistymistä Suomessa 2.-21.3. ja sen jälkeen 6.-8.4. Maaliskuun alussa kyselyyn vastasi yhteensä 3022 ja huhtikuun alussa 1011 suomalaista.

Vuonna 2020 Taloudellinen mielenrauha -kyselytutkimuksen ensimmäinen ulostulo keskittyy tarkastelemaan koronaviruksen vaikutuksia omaan talouteen. Tulemme julkistamaan vuoden kuluessa lisää mielenkiintoisiatuloksia suomalaisten taloudellisesta mielenrauhasta.

Lataa koko raportti

Haluatko lukea lisää suomalaisten taloudelliseta mielenrauhasta? Lataa koko raportti itsellesi alta.

Lataa vuoden 2020 erityiskatsaus >
Lataa vuoden 2019 raportti >
Lataa vuoden 2018 raportti >

Katso myös nämä


Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.