Siirry sisältöön

Asuntolaina Perus

Asuntolaina Perus sopii sinulle, kun haluat yksinkertaisen lainan ilman valmiita turva- ja jousto-ominaisuuksia.

 • Vaihtuvakorkoinen laina, johon ei voi valita kiinteää korkoa
 • Lisäturvaa voit saada liittämällä lainaan Lainaturvan
 • Lyhennysvapaat ja lainamuutokset mahdollisia hinnaston mukaisilla palkkioilla

Lainaturva

Lainaturvan avulla lisäät perheesi taloudellista turvaa odottamattomien tilanteiden varalle. 

Turvaa lainasi

Asuntolaina Perus

Tietoa lainasta

 • Perusominaisuudet

  Perusominaisuudet

   Asuntolaina Perus pähkinänkuoressa
  • Laina-aika voi olla enintään 25 vuotta.
  • Lainan viitekorko on euribor, lainaan ei voi valita kiinteää korkoa.
  • Laina maksetaan takaisin tasaerissä, ja lainan lyhennykset aloitetaan heti.
  • Lainan muutoksista peritään hinnaston mukainen palkkio.
  • Lainaan on mahdollista liittää Lainaturva
 • Kasvata perheesi taloudellista turvaa Lainaturvan avulla

  Kasvata perheesi taloudellista turvaa Lainaturvan avulla

  Oma asunto on paitsi kotisi, myös pitkäaikainen sijoitus, joka parhaimmillaan kasvattaa varallisuuttasi. Siksi sinun kannattaa varautua mahdolliseen taloudellisen tilanteen yllättävään heikkenemiseen.

  Lainaturvalla turvaat lainasi takaisinmaksua odottamattomissakin elämäntilanteissa. Lainaturva on tarpeen erityisesti silloin, kun vastaat lainan takaisinmaksusta yksin tai vain toinen lainan osallisista käy ansiotyössä. Kriisin keskellä voit käyttää voimasi muuhun kuin lainan uudelleenjärjestelyyn tai kodin myymiseen.


  Tutustu: Lainaturva
 • Vihreä asuntolaina

  Vihreä asuntolaina

  Haluamme kannustaa asiakkaitamme tekemään ympäristöystävällisiä valintoja omaan talouteensa liittyvissä asioissa. Vihreä asuntolaina on ratkaisu ympäristöstä kiinnostuneelle ihmiselle, joka haluaa edistää kestävämpää yhteiskuntaa hankkimalla energiatehokkaan kodin.

  Tutustu: Vihreä asuntolaina

LAINA

Käyttövinkkejä ja neuvoja

 • Korkovähennys

  Vakituisen asunnon hankkimiseen tai peruskorjaukseen otetun lainan koron saa vähentää verotuksessa osittain. Ensiasuntoa varten otetun lainan koron perusteella ansiotulosta tehtävän alijäämähyvityksen määrään saa pienen korotuksen ensiasunnon käyttöönottovuodelta ja yhdeksältä seuraavalta vuodelta.

 • Ensimmäiseen omaan kotiin

  Jos et ole vielä niin pitkällä ensiasunnon hankinnassa, että haluaisit hakea tai nostaa lainaa, voit käydä asuntonäytöllä ja varata sen jälkeen tapaamisen. Mietitään yhdessä miten sinä voisit päästä ensimmäiseen omaan kotiin.

  Tervetuloa tapaamiseen: Varaa aika tapaamiseen

 • Lisää pelivaraa säästöillä

  Asuntolainaan sitoudutaan useiksi vuosiksi. Siksi asuntolainan lyhennystahti kannattaa sovittaa sellaiseksi, että voit samalla säästää, jotta saat pelivaraa toteuttaa muitakin hankintoja ja toiveitasi sekä varautua tulevaisuuteen. Pienikin summa kuukaudessa voi kasvaa kunnon säästöpotiksi vuosien kuluessa.


  Tutustu: Säästölaskuri
  Lue lisää: Säästä lainan lyhentämisen lomassa
 • Taloyhtiön talouden tilan arviointi

  Taloyhtiöt ovat elinkaaren eri vaiheissa. Niiden ylläpito on vaatinut ja tulee vaatimaan myös jatkossa erilaisia toimenpiteitä, jotka on hyvä tiedostaa ostopäätöstä tehtäessä ja tulevia asumiskuluja arvioitaessa. Laina-asiantuntijamme opastavat sinua mielellään myös taloyhtiön talouden tilan arvioimisessa. Neuvomme, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota juuri tässä kohteessa sekä siinä, mitä eri asiat tilinpäätöksessä ja muissa taloyhtiön virallisissa dokumenteissa tarkoittavat.

  Olemme tehneet sinulle mallin taloyhtiön talouden arviointiin, voit käyttää sitä omana muistilistanasi tai ottaa vaikka esitäytettynä mukaan lainaneuvotteluun.

  Lataa: Taloyhtiön talouden arviointimalli

 • Kodin pintaremonttien rahoitustarpeen arviointi

  Uusi asunto pitäisi saada oman kodin näköiseksi. Halutut muutostyöt ja pintaremontit onkin hyvä huomioida kokonaisrahoitustarpeen arvioimisessa.

  Lue lisää: Tietoa ja vinkkejä remontoijalle

Lue myös


Esimerkki: Jos asiakas ottaa 175 000 euron asuntolainan, laina-aika olisi 20 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euriborkorkoa, olisi lainan kokonaiskorko 0,75 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 0,838 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 190245,07 euroa, sis. Järjestelypalkkion 875 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksun 2,70 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 240 kpl. (Tiedot 10.03.2021 tilanteesta)

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.