Siirry sisältöön

Asuntolaina Vakaa Plus

Monipuolisin asuntolainamme Vakaa Plus sopii sinulle, kun haluat rakentaa perheesi taloudellista hyvinvointia pitkäjänteisesti sekä turvata perheesi talouden myös muuttuvissa elämäntilanteissa. Lisäksi haluat varautua valmiiksi pidemmälle tulevaisuuteen, jotta voit toteuttaa asuntolainasi lyhennysten ohella muita tavoitteitasi.

 • Turvaa koronnousua vastaan Korkoputkella
 • Joustavuutta vaihtuviin elämäntilanteisiin lyhennysvapailla ja lainamuutoksilla

Lainaturva

Lainaturvan avulla lisäät perheesi taloudellista turvaa odottamattomien tilanteiden varalle. 

Turvaa lainasi

1D15DB45059B2C01
Korkoputki korkosuojauksen keinona.
Asuntolaina Vakaa Plus

Tietoa lainasta

 • Turva

  Turva

  Varaudu markkinakorkojen nousuun korkoputkella
  Koronnousun vaikutus talouteesi on sitä merkittävämpi, mitä suurempi lainasi on. Korkoputkella varmistat, että lainasi viitekorko ei nouse yli enimmäistason sovitun ajanjakson aikana. Lainan korko voi olla korkoputken voimassaoloaikana enintään viitekoron enimmäistaso lisättynä marginaalilla. Korkotason laskussa hyödyt aina vähimmäistasolle asti.

  Lainaturvalla lisävakautta taloudellesi myös kriisien keskellä
  Oma asunto on paitsi kotisi, myös pitkäaikainen sijoitus, joka parhaimmillaan kasvattaa varallisuuttasi. Siksi sinun kannattaa varautua mahdolliseen taloudellisen tilanteen yllättävään heikkenemiseen. Lainaturvalla turvaat lainasi takaisinmaksua odottamattomissakin elämäntilanteissa. Lainaturva on tarpeen erityisesti silloin, kun vastaat lainan takaisinmaksusta yksin tai vain toinen lainan osallisista käy ansiotyössä. Kriisin keskellä voit käyttää voimiasi muuhun kuin lainan uudelleenjärjestelyyn tai kodin myymiseen.


  Tutustu: Lainaturva
 • Jousto

  Jousto

  Joustoa elämään lyhennysvapailla kuukausilla ja lainamuutoksilla
  Kuukaudet eivät ole edellisten kaltaisia – taloudellisestikaan. Siksi muistutamme, että voit keventää kuukausittaista maksuerääsi hakemalla lainaasi lyhennysvapaita kuukausia. Jos olet sopinut Asuntolaina Vakaa Plussasta, sinulla on mahdollisuus pitää 24 maksutonta lyhennysvapaata kuukautta ja voit hakea niitä kerran vuodessa 1-3 kk kerrallaan. Muut lyhennysvapaat ovat haettavissa erikseen. Myös vähäiset lainamuutokset ovat sinulle maksuttomia neljä kertaa laina-aikana, jos olet sopinut Danske Asuntolaina Vakaa Plussasta. Voit vaihtaa viitekorkoa korkokauden vaihteessa sekä lainasi eräpäivää tai veloitustiliä, jos vaikka palkkapäiväsi vaihtuu. Näistä muutoksista emme peri normaalihinnaston mukaista palvelumaksua.

 • Asiakastuki

  Asiakastuki

  Huolehdimme aktiivisesti, että tiedät, miten laina tukee talouttasi ja sopeutuu eri elämäntilanteisiin.

 • Perusominaisuudet

  Perusominaisuudet

  Lainan viitekorkona käytetään euriboria. Laina maksetaan takaisin kiinteissä tasaerissä. Lyhennysten aloittamisesta ja laina-ajasta on mahdollista neuvotella.

 • Vihreä asuntolaina

  Vihreä asuntolaina

  Haluamme kannustaa asiakkaitamme tekemään ympäristöystävällisiä valintoja omaan talouteensa liittyvissä asioissa. Vihreä asuntolaina on ratkaisu ympäristöstä kiinnostuneelle ihmiselle, joka haluaa edistää kestävämpää yhteiskuntaa hankkimalla energiatehokkaan kodin.

  Tutustu: Vihreä asuntolaina

LAINA

Käyttövinkkejä ja neuvoja

 • Korkovähennys

  Vakituisen asunnon hankkimiseen tai peruskorjaukseen otetun lainan koron saa vähentää verotuksessa osittain. Ensiasuntoa varten otetun lainan koron perusteella ansiotulosta tehtävän alijäämähyvityksen määrään saa pienen korotuksen ensiasunnon käyttöönottovuodelta ja yhdeksältä seuraavalta vuodelta.

 • Ensimmäiseen omaan kotiin

  Jos et ole vielä niin pitkällä ensiasunnon hankinnassa, että haluaisit hakea tai nostaa lainaa, voit käydä asuntonäytöllä ja tulla sitten juttelemaan #ekaomakotitapaamiseen. Mietitään yhdessä miten sinä voisit päästä ensimmäiseen omaan kotiin.

  Varaa aika tapaamiseen ja valitse aiheeksi #ekaomakotitapaaminen tai mainitse puhelinvarauksessa #ekaomakotitapaaminen.

  Tervetuloa tapaamiseen: Varaa aika tapaamiseen

 • Lisää pelivaraa säästöillä

  Asuntolainaan sitoudutaan useiksi vuosiksi. Siksi asuntolainan lyhennystahti kannattaa sovittaa sellaiseksi, että voit samalla säästää, jotta saat pelivaraa toteuttaa muitakin hankintoja ja toiveitasi sekä varautua tulevaisuuteen. Pienikin summa kuukaudessa voi kasvaa kunnon säästöpotiksi vuosien kuluessa.


  Tutustu: Säästölaskuri
  Lue lisää: Säästä lainan lyhentämisen lomassa
 • Taloyhtiön talouden tilan arviointi

  Taloyhtiöt ovat elinkaaren eri vaiheissa. Niiden ylläpito on vaatinut ja tulee vaatimaan myös jatkossa erilaisia toimenpiteitä, jotka on hyvä tiedostaa ostopäätöstä tehtäessä ja tulevia asumiskuluja arvioitaessa. Laina-asiantuntijamme opastavat sinua mielellään myös taloyhtiön talouden tilan arvioimisessa. Neuvomme, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota juuri tässä kohteessa sekä siinä, mitä eri asiat tilinpäätöksessä ja muissa taloyhtiön virallisissa dokumenteissa tarkoittavat.

  Olemme tehneet sinulle mallin taloyhtiön talouden arviointiin, voit käyttää sitä omana muistilistanasi tai ottaa vaikka esitäytettynä mukaan lainaneuvotteluun.

  Lataa: Taloyhtiön talouden arviointimalli

 • Kodin pintaremonttien rahoitustarpeen arviointi

  Uusi asunto pitäisi saada oman kodin näköiseksi. Halutut muutostyöt ja pintaremontit onkin hyvä huomioida kokonaisrahoitustarpeen arvioimisessa.

  Lue lisää: Tietoa ja vinkkejä remontoijalle

Lue myös


Esimerkki: Jos asiakas ottaa 175 000 euron asuntolainan, laina-aika olisi 20 vuotta ja lainan viitekorkona käytetään 12 kk euriborkorkoa, olisi lainan kokonaiskorko 0,75 % (Kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 0,838 %). Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 190245,07 euroa, sis. Järjestelypalkkion 875 euroa ja automaattisen tiliveloituksen maksun 2,70 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 240 kpl. (Tiedot 10.03.2021 tilanteesta)

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.