Usein kysyttyä ETF-rahastoista ja
ETF-sijoittamisesta
Mikä on ETF? Miten aloitan ETF-sijoittamisen? Mitkä ovat ETF-kaupankäynnin kulut? Saat vastauksen näihin ja muihin aiheeseen liittyviin kysymyksiin tältä sivulta
-
ETF (Exchange Traded Fund) on pörssinoteerattu rahasto, jota hyödynnetään usein kustannustehokkaana keinona tavoitella valitun kohdeindeksin tai markkinan yleistä tuottotasoa. Rahaston osuuksilla käydään kauppaa pörssissä osakkeiden tapaan.
ETF:llä käydään kauppaa kuten muillakin pörssinoteeratuilla arvopapereilla. Välityspalkkiot riippuvat sijoitussopimuksesta ja kaupankäynnin volyymista. Löydät listan kauttamme ostettavista ETF-rahastoista mobiili- ja verkkopankista valitsemalla Sijoitukset > Kaupankäynti > Kurssilista-alasvetovalikko, esimerkiksi ETF-alueelliset.
Löydät listan kauttamme ostettavista ETF-rahastoista mobiilipankista valitsemalla Sijoitukset > Kaupankäynti > ETF:t. Verkkopankissa löydät ETF-rahastot kohdasta Sijoitukset > Kurssilista ja kaupankäynti > Kurssilista-alasvetovalikosta esimerkiksi ETF-alueelliset.
-
Sijoittaminen ETF:iin onnistuu helposti avaamalla Danske Kaupankäynti Online -palvelun. Sen jälkeen voit ostaa ja myydä ETF:iä kätevästi mobiili- ja verkkopankissa.
Lue lisää: ETF-rahastot ja ETF-sijoittaminen
-
Löydät sekä mobiili- että verkkopankista valmiita listoja ETF-rahastoista, joilla käydä kauppaa Danske Bankin kautta.
Mobiilipankissa valitse Sijoitukset > Kaupankäynti > ETF:t.
Verkkopankissa valitse Sijoitukset > Kaupankäynti > Kurssilista ja kaupankäynti. Kurssilista-alasvetovalikosta löydät valmiita listoja ETF-rahastoista, joilla voi käydä kauppaa Danske Bankin kautta, esimerkiksi ETF-alueelliset.
-
Kaupankäyntikulut riippuvat sijoitussopimuksestasi. Esimerkiksi Danske Kaupankäynti Online -sopimuksessa välityspalkkiot alkavat tasolta 1, jolloin ne ovat 0,20 % toimeksiannon kauppasummasta (vähintään 8 euroa).
Lue lisää kaupankäyntikuluista: Danske Kaupankäynti Online, hinnoittelurakenne
-
Koska ETF-rahastoilla käydään kauppaa kuten muillakin pörssinoteeratuilla arvopapereilla, ei kuukausisäästäminen suoraan ETF-rahastoihin ole mahdollista.
-
Fyysiset ETF-rahastot omistavat suoraan kohdeindeksin arvopapereita indeksin määräämillä painoilla. Synteettiset ETF-rahastot eivät omista suoraan kohdeindeksin arvopapereita, vaan hyödyntävät indeksijohdannaisia sijoituskohteena.
-
Vuoden 2018 alussa voimaan tullut sijoituspalveluita ja -tuotteita koskeva MIFID II -sääntely edellyttää pankeilta ja sijoituspalveluita tarjoavilta tahoilta aiempaa kattavampaa tuotehallintaa. Lisäksi sääntely asettaa vaatimuksia, joiden mukaan esimerkiksi avaintietoasiakirja tulee olla saatavilla paikallisilla kielillä.
Tämän takia kaupankäynti onnistuu kauttamme ainoastaan niillä ETF-rahastoilla, joihin meillä on riittävä tuotehallinta ja joista on saatavilla avaintietoasiakirja paikallisilla kielillä. Nämä ETF:t löytyvät mobiili- ja verkkopankissa seuraavasti:
Mobiilipankissa valitse Sijoitukset > Kaupankäynti > ETF:t.
Verkkopankissa valitse Sijoitukset > Kaupankäynti > Kurssilista ja kaupankäynti. Kurssilista-alasvetovalikosta löydät valmiita listoja ETF-rahastoista, joilla voi käydä kauppaa Danske Bankin kautta, esimerkiksi ETF-alueelliset.