PS-Säästäminen

PS-Säästäminen on verotuettu tapa varautua eläkeaikaan. Voit säästää monipuolisesti eri sijoituskohteisiin, kuten osakkeisiin, ETF:iin ja Danske Investin rahastoihin*. Hyödyt lisäksi rahanarvoisesta veroedusta ja varmistat, ettei tulotasosi ole eläkepäivinä pelkän lakisääteisen eläkkeen varassa.

Ota yhteyttä

Tämä ei ole täydellinen kuvaus Säästämissopimuksesta (PS-sopimus), sijoituskohteista tai verotuksesta. Tutustu tuotteen ja sijoituskohteiden ominaisuuksiin ja verotukseen tarkemmin Säästämissopimuksen sekä sijoituskohteiden tiedotteissa ja ehdoissa.

* Voit säästää Danske Investin Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin, useimpiin ETA-alueen pörssien päälistalle listattuihin osakkeisiin ja UCITS-direktiivin mukaisiin ETF:iin. Osakkeen ja ETF:n liikkeeseenlaskijan kotipaikan tulee olla ETA-alueella.
** Maksimiverovähennys on 5 000 euroa/vuosi (verohyöty 5 000 euroa x 30 % = 1 500 euroa tai 5 000 euroa x 34 % = 1 700 euroa, jos verotettavat pääomatulot ylittävät 30 000 euroa). Ulkomailta saatavista tuotonmaksuista saatetaan pidättää paikallisen verolainsäädännön ja asianomaisen verosopimuksen mukainen lähdevero, jota ei hyvitetä Suomen verotuksessa. Tutustu tuotteen verotukseen ja ominaisuuksiin tarkemmin Säästämissopimuksen tiedotteessa ja ehdoissa.
*** 2013 jälkeen avatuissa sopimuksissa normaalin nostoperusteen mukainen nostojen alin aloitusikä on 1957 tai aiemmin syntyneillä 68 vuotta, 1958–1961 syntyneillä 69 vuotta ja 1962 jälkeen syntyneillä 70 vuotta. Nostoaika on vähintään 10 vuotta. Voit tarkistaa eläkeikäarviosi tyoelake.fi – sivustolla.

Katso myös nämä