Nuoret sijoittajina

Kuinka monta kysymystä sait oikein? Lue oikeat vastaukset alta!

1. b) ja c) Nuorten aikuisten yleisin motivaattori sijoittamiseen on tuottojen lisääminen sekä taloudellisen puskurin luominen

Taloudellinen mielenrauha 2024 -kyselytutkimuksessa 38 % 18–24-vuotiaista vastaajista mainitsi rikastumisen syyksi sijoittamiselle. Taloudellisen puskurin luominen sekä korkeamman tuoton saaminen olivat kuitenkin yleisempiä vastauksia, sillä ne mainitsi 52 % vastaajista.

Tämä eroaa huomattavasti keskimääräisestä sijoittajasta, sillä kaikista vastaajista rikastumisen mainitsi vain 19 %, taloudellisen puskurin jopa 72 % ja korkeammat tuotot 48 %.

Mitä nuorempana sijoittamisen aloittaa, sitä paremmat mahdollisuudet onkin ottaa kaikki ilo irti korkoa korolle -ilmiöstä ja kerryttää vaurautta tällä tavalla.

2 b) Viime vuosina sijoittavien nuorten aikuisten osuus on noussut.

Vuonna 2024 jopa 44 % 18–24-vuotiaista kertoi sijoittavansa, kun vuonna 2020 näin teki vain 28 %.

On hienoa nähdä, että yhä useampi nuori aikuinen sijoittaa!

Sijoittamisen voit aloittaa jo kympillä kuussa – mitä pidempään sijoitat, sitä paremmat mahdollisuudet sinun on hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä.

3. a) Nuorilla aikuisilla on keskimääräistä suurempi riskinottohalukkuus.

Keskimäärin 7 % ihmisistä kuvaa riskinottohalukkuuttaan korkeaksi tai hyvin korkeaksi, kun taas 18–24-vuotiaista näin sanoo jopa 12 %.

Nuorenakin kannattaa muistaa, ettei korkea riskinottohalukkuus takaa korkeita tuottoja. Sijoitukset kannattaakin hajauttaa sen varalta, ettei kaikki menekään aivan putkeen. Käytä aina omaa harkintaasi sijoittaessa.

Osakesäästötili löytyy noin kolmasosalta 18–24-vuotiaista ja vain noin viidesosalta kaikista vastaajista. Rahassa mitattuna säästöjä ja sijoituksia on taas 18–24-vuotiailla keskimääräistä vähemmän.

4. b) Nuoret aikuiset ovat huolehtineet sijoitustensa maantieteellisestä hajautuksesta keskimääräistä paremmin.

Hyvä te! 18–24-vuotiailla on keskimäärin 38 % osakesijoituksistaan ja rahastosijoituksistaan suomalaisissa sijoituksissa, kun taas keskivertosuomalaisella on jopa 54 % sijoittamistaan rahoista suomalaisissa sijoituksissa.

Helppo tapa huolehtia sijoitusten hajauttamisesta on sijoittaa rahastoihin, joissa ammattilainen hoitaa varojen hajautuksen puolestasi. Voit aloittaa kuukausisäästämisen rahastoihin helposti mobiilipankissa.

Pst! Akavalainen opiskelija, muistathan etusi rahastosäästämiseen: saat uuteen Säännöllisen Säästämisen sopimukseen 30 € arvoisen edun. Lue lisää ja tarkista, kuuluvatko edut myös sinulle. 

5. a) Nuoret aikuiset ovat muita ryhmiä positiivisempia omista vaurastumismahdollisuuksistaan.

Jopa 61 % 18–24-vuotiaista pitää vaurastumista ainakin jossain määrin mahdollisena, ja 28 % uskoo sen olevan mahdollista suuressa tai erittäin suuressa määrin. Koko vastaajajoukosta kuitenkin vain 28 % kokee, että heillä on edes jossain määrin mahdollisuus vaurastua.

On ihan mahtavaa, että nuoret aikuiset kokevat tulevaisuuden mahdollisuudet näin positiivisesti!

Ei kuitenkaan kannata luottaa täysin siihen, että tulevaisuus tuo rahaa mukanaan, vaan pitää huolta, että on varautunut minkälaiseen tulevaisuuteen tahansa. Kun aloitat säästämään ja sijoittamaan ajoissa, teet siitä itsellesi hyvän tavan ja luot taloudellista turvaa tulevaisuuttasi varten.

 

Tiedot pohjautuvat Taloudellinenmielenrauha 2024 -kyselytutkimukseen.

Tietoa tutkimuksesta:

Danske Bank on jo vuodesta 2018 selvittänyt pohjoismaalaisten taloudellisen mielenrauhan tasoa kyselytutkimuksella. 

Tämän Pohjoismaissa toteutetun selvityksen pohjalta Danske Bank on kehittänyt taloudellista mielenrauhaa kuvaavan indeksin. Indeksi on rakennettu kysymyksistä, jotka mittaavat ihmisten luottavaisuutta omaan taloudelliseen tilanteeseensa, talouteen liittyvien huolten määrää ja oman taloudellisen tilanteen tulevaisuudennäkymiä .

Tiedot kerättiin sähköisenä kyselynä YouGovin kuluttajapaneeleissa 11.4-19.4.2024. Tutkimuksen kohderyhmään kuuluvat 18 vuotta täyttäneet kansalaiset kussakin maassa iän, sukupuolen ja alueen mukaan edustavilla otoksilla. Otoskoko Suomen osalta on 3031, jolloin keskimääräinen virhemarginaali kokonaistasolla on noin ±1,6%-yksikköä (95%:n luottamustasolla).  

Lisätiedot: viestinta@danskebank.fi

Tämä ei ole täydellinen selvitys rahastoista tai niihin liittyvistä riskeistä. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä asiakkaan tulee tutustua rahastojen avaintietoasiakirjoihinesitteisiin ja muihin rahastomateriaaleihin.Suomeen rekisteröityjä rahastoja hallinnoi Danske Invest Rahastoyhtiö Oy. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike toimii Danske Invest Rahastoyhtiön asiamiehenä tarjotessaan rahastoyhtiön hallinnoimia sijoitusrahastoja. Tanskaan sekä Luxemburgiin rekisteröityjä rahastoja hallinnoi Danske Invest Management A/S. Danske Invest Management A/S:n hallinnoimien rahastojen jakelusta vastaa asiamiehenä Danske Bank A/S. Danske Bank A/S on nimittänyt Suomen sivuliikkeen toimimaan asiamiehenä tarjottaessa rahastoyhtiöiden hallinnoimia sijoitusrahastoja Suomessa. Rahastojen avaintietoasiakirjatesitteet, muut rahastomateriaalit sekä lisätietoa rahastoista on saatavissa osoitteessa www.danskeinvest.fi.

Sinua voisi myös kiinnostaa


Content is loading
Näytä
Sulje
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.