Käyttötilin eli Danske-tilin korko nousee 0,25 prosenttiin*. Danske Bank kannustaa asiakkaita siirtämään ylimääräiset varat pois käyttötililtä parempituottoisille tileille. Tämän vuoksi käyttötileille ei makseta korkoa yli 10 000 euron talletuksille.
”Käyttötili on käyttöä varten, jonka vuoksi siellä kannattaa jo turvallisuussyistä pitää vain kuukauden menoja vastaava summa. Säästämiseen soveltuu parhaiten mobiili- ja verkkopankissa avattava Danske Turvatili, jolle voi kartuttaa esimerkiksi kotitalouden puskurirahaston”, sanoo Danske Bankin sijoittamisesta ja säästämisestä vastaava johtaja Ville Orava.
Danske Turvatilille korkoa saa jatkossa alle 10 000 euron talletussummille 0,5 prosenttia**. Yli 10 000 euron talletuksissa korko on sidottu kolmen kuukauden euriboriin, ja se nousee portaittain talletussumman mukana.
Myös suosittujen määräaikaistalletusten korot nousevat. Samalla Danske Bank pienentää määräaikaistalletuksen alarajaa 500 euroon ja alkaa tarjota myös kahden vuoden määräaikaistalletuksia.
”Määräaikaistalletus on erinomainen työkalu siihen, jos rahoille tietää olevan käyttöä esimerkiksi vuoden päästä vaikkapa remonttia tai muuta isompaa hankintaa varten. Asiakkaat ovat toivoneet mahdollisuutta tehdä määräaikaistalletuksia myös pienemmillä summilla”, sanoo Orava.
Asiakkaat voivat avata määräaikaistalletuksen kätevästi verkkopankissa, josta löytyvät myös päivittäin vaihtuvat korot määräaikaistalletuksille.
Jos puskurirahasto on säästetty eikä varoille ole käyttöä lähitulevaisuudessa, kannattaa tuottoa hakea sijoittamalla osake- ja korkomarkkinoille.
”Jokaiselle löytyy sopiva tapa sijoittaa, joka riippuu aina elämäntilanteesta ja omista tavoitteista”, sanoo Ville Orava.
Danske-tilin, Turvatilin ja määräaikaistalletusten lisäksi nostamme myös seuraavien tilituotteiden korkoja: Säästötili, Etutili, Nuorisokäyttötili, Tavoitetili, Kultapossutili ja Private Banking -tili. Lue lisää tilien muutoksista täältä.
*Danske-tilin korko lasketaan kalenterikuukausittain tilin alimmalle saldolle. Korko lisätään tilin pääomaan kunkin kalenterivuoden lopussa.
**Turvatilin korko lasketaan päivittäin tilin loppusaldolle. Korko lisätään tilin pääomaan kunkin kalenterivuoden lopussa.Näin eri tileille maksetaan korkoa
- Danske-tilin korko on 0,25 % 10 000 euroon asti. Korko lasketaan kalenterikuukausittain tilin alimmalle saldolle. Korko lasketaan todellisten päivien mukaan.
- Turvatilin korko on 0,5 % 10 000 euroon asti, jonka jälkeen korko sidotaan 3 kuukauden euriboriin ja se nousee portaittain talletuksen kasvaessa. Korko maksetaan tilin päiväsaldoille. Korko lasketaan käyttäen jakajana lukua 360.
- Kultapossutilin korko on 0,25 % ja bonuskorko 1,5 %. Korko lasketaan päivittäin tilin loppusaldolle. Korko lasketaan todellisten päivien mukaan.
- Tavoitetilin korko on 0,25 %. Korko lasketaan kalenterikuukausittain tilin alimmalle saldolle. Korko lasketaan todellisten päivien mukaan.
- Säästötilin korko on 0,25 %. Korko lasketaan kalenterikuukausittain tilin alimmalle saldolle. Korko lasketaan todellisten päivien mukaan.
- Etutilin korko on 0,25 %. Korko lasketaan päivittäin tilin loppusaldolle. Korko lasketaan todellisten päivien mukaan.
- Nuorisokäyttötilin korko on 0,25 %. Korko lasketaan kalenterikuukausittain tilin alimmalle saldolle. Korko lasketaan todellisten päivien mukaan.
- Private Banking -tilin korko on 0,25 %. Korko lasketaan päivittäin tilin loppusaldolle. Korko lasketaan todellisten päivien mukaan.
Mihin tarpeisiin eri tuotteemme soveltuvat?
- Käyttötiliä suosittelemme käyttämään vain arjen ostosten tekemiseen ja laskujen maksuun. Käyttötilin varat ovat aina kaikkein alttiimpia huijauksille ja varkauksille, ja siksi kannustamme asiakkaitamme pitämään sillä vain noin kuukauden menoja vastaavan summan rahaa.
- Turvatiliä suosittelemme oman talouden puskurin elin noin neljän kuukauden menoja vastaavan summan säilyttämiseen.
- Määräaikaistalletus soveltuu vähäriskisyytensä vuoksi lyhytaikaiseen säästämiseen tai varojen säilyttämiseen maltillisella tuotolla.
- Tavoitteellinen sijoittaminen esimerkiksi rahastoihin ja osakkeisiin voi olla hyvä keino kasvattaa varallisuutta pitkällä aikavälillä.