Tietoa Ukrainan tilanteen vaikutuksista

Danske Bank seuraa tiiviisti Ukrainan traagista tilannetta, ja sodasta kärsivät ihmiset ovat ajatuksissamme.

Tarjoamme asiakkaillemme tukea ja neuvontaa heidän talouteensa liittyvissä kysymyksissä, ja noudatamme YK:n, EU:n, Ison-Britannian ja USA:n asettamia pakotteita. Olemme pankkina tehneet lisäksi myös muuta tukeaksemme Ukrainaa. 
Lue lisää toimistamme tältä sivulta.

Päivitetty 25.10.2022

Venäjää, Valko-Venäjää ja Ukrainan muita kuin Ukrainan hallituksen valvomia alueita koskeva maksuliikenne

Ukrainan sodan aiheuttama epävakaa tilanne ja siihen liittyvät talouspakotteet vaikeuttavat yhä enemmän niiden maksujen välittämistä, jotka koskevat Venäjää, Valko-Venäjää ja Ukrainan muita kuin Ukrainan hallituksen valvomia alueita.  

Jotta voimme keskittää toimenpiteemme niiden asiakkaiden auttamiseen, jotka ovat jo lähettäneet maksuja näille alueille tai vastaanottaneet maksuja näiltä alueilta - samalla, kun varmistamme, että naudatamme pakotteita - olemme päättäneet, että Danske Bank ei toistaiseksi käsittele uusia Venäjälle, Valko-Venäjälle ja Ukrainaan muille kuin Ukrainan hallituksen valvomille alueille lähteviä maksuja tai uusia näiltä alueilta saapuvia maksuja. Ymmärrämme, että asiakkaidemme tilanne voi olla hyvin vaikea, mutta olemme tehneet tämän päätöksen vähentääksemme maksujen käsittelyyn liittyvää epävarmuutta.

Mitä tämä tarkoittaa asiakkaillemme?

Uusia Venäjälle, Valko-Venäjälle ja Ukrainaan muille kuin Ukrainan hallituksen valvomille alueille lähteviä tai näiltä alueilta saapuvia maksuja ei käsitellä.

Vaikka teemme kaiken, mitä näissä vaikeissa olosuhteissa voimme, emme silti voi taata, että kaikki jo tehdyt maksutoimeksiannot käsitellään. Joidenkin jo tehtyjen maksutoimeksiantojen käsittely tulee kestämään pidempään kuin tavallisesti, ja asiakkailta saatetaan kysyä lisätietoja, kun taas jotkut maksut tullaan hylkäämään.

Seuraamme tilanteen kehittymistä edelleen tiiviisti ja teemme kaikkemme tukeaksemme asiakkaitamme olosuhteiden muuttuessa.

Pakotteet ja muut hankkeet

Danske Bankilla ei ole toimintaa Venäjällä. Pankin kassassa ei ole Venäjä-omistuksia emmekä tule hankkimaan tai sijoittamaan näihin omistuksiin. Olemme päättäneet sulkea pois Venäjän valtion joukkovelkakirjat ja Venäjän valtion omistamat yhtiöt sijoitussalkuistamme sekä tuotteistamme. Toimeenpanemme päätöksen tavalla ja tahdilla, joka on linjassa varainhoidollisen vastuumme kanssa. 

Danske Bank noudattaa talousrikollisuuden vastaisen politiikkansa mukaisesti toiminta-alueillaan voimassa olevia talouspakotteita. Noudatamme Yhdistyneiden Kansakuntien, EU:n ja Ison-Britannian asettamia pakotteita, sekä Yhdysvaltojen asettamia pakotteita sikäli kuin niiden vaikutukset ovat relevantteja konsernin liiketoiminnalle. Lisäksi saatamme noudattaa yleisen talousrikosriskin perusteella muita rajoitteita. Danske Bank noudattaa Venäjän Ukrainaan hyökkäämiseen liittyen uusia rajoitteita erityisesti EU:n, Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian asettamien pakotteiden perusteella. Lisätietoa pakotteista on saatavilla englanninkieliseltä sivustolta.

Lue lisää pakotteista

Lahjoitus

Monet työntekijöistämme haluavat auttaa. Olemme siksi päättäneet laajentaa konsernimme henkilökunnan vapaaehtoistyöohjelmaan käytettävissä olevaa aikaa ja antaa pankkilaisille siten lisämahdollisuuksia käyttää työaikaansa Ukrainaa tukevaan vapaaehtoistyöhön.

Haluamme myös tukea suoraan ukrainalaisia hädän hetkellä. Olemme siksi päättäneet yhtiönä tehdä lahjoituksen Pelastakaa lapset –järjestön ohjelmaan, joka tukee lapsia ja perheitä Ukrainassa.

Päivitetty 16.3.2022

Talousennusteemme: Vuosi 2022 on kuluttajan kukkarolle vaikea, mutta ensi vuonna helpottaa

Helmikuun lopussa alkanut Ukrainan sota muuttaa Suomen taloustilannetta. Danske Bankin ekonomistit laskevat kuluvan vuoden talouskasvuennustetta reilun prosenttiyksikön 1,7 prosenttiin. Inflaatio nousee ansiotasoa nopeammin. Ensi vuodelle ennustamme kuitenkin nopeampaa talouskasvua ja hintojen nousua suurempaa ansiotason nousua.

Lue tuore talousennusteemme

 

Blogi: Suomalainen asuntovelallinen sodan sumussa

Asuntovelallisen ei kannata antaa taloudellisen mielenrauhansa järkkyä, vaikka Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa Suomen talouteen ja asuntomarkkinoihin. Ihmisillä on edelleen asumistarpeita ja korkojen erittäin voimakas nousu on hyvin epätodennäköistä, pääekonomistimme Pasi Kuoppamäki kirjoittaa.

Lue blogi

 Ajankohtaista sijoittajalle

Julkaisemme ajankohtaista markkinainformaatiota ja tietoa voimassa olevista pakotteista, jotka vaikuttavat sijoittamiseen. Sivulta löydät tärkeää informaatiota tämän hetkisestä tilanteesta ja mitä sinun sijoittajana olisi hyvä tietää.

Lue markkinakatsaukset ja ohjeet

PÄIVITETTY 10.3.2022

Päivittäiset raha-asiat

PÄIVITETTY 16.3.2022

Sijoittaminen

PÄIVITETTY 17.3.2022

Asuminen ja lainat

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.

Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.