Rahastot

Rahaston avulla pääset jo pienellä summalla osalliseksi ammattilaisten osaamisesta. Sijoitusrahaston kautta voit sijoittaa esimerkiksi osakkeisiin ja joukkolainoihin. Rahaston tuotto perustuu sen sijoitusten tuottoihin eli korkoihin, osinkoihin sekä sijoituskohteiden arvonnousuihin tai -laskuihin.

Rahastosijoittamiseen liittyy aina erityyppisiä riskejä sijoituskohteena olevasta rahastosta riippuen. Riskillä tarkoitetaan rahastosijoituksen tuottoon liittyvää epävarmuutta. Sijoitusten arvo voi nousta tai laskea ja näin ollen on mahdollista menettää rahastoon sijoitettu pääoma osittain tai kokonaan.


Aloita sijoittaminen

Kun sijoitat kanssamme, sinulla on vapaus valita juuri itsellesi sopivat palvelut. Voit joko sijoittaa itse, asiantuntijoiden neuvonnan pohjalta tai antaa varallisuutesi asiantuntijoiden hoidettavaksi.

Ota yhteyttä

Voit myös soittaa Sijoitusasiantuntijakeskukseemme 0200 2000 (pvm/mpm) ma–pe 8–18:30.

 

Monta hyvää syytä säästää rahastojen avulla

 • Säästämisen alkuun pääset jo pienelläkin summalla

  Säästämisen alkuun pääset jo pienelläkin summalla

  Sijoitusrahaston avulla pääset jo pienelläkin summalla osalliseksi ammattilaisten osaamisesta.

  Voit säästää rahastoihin useammalla tavalla. Voit tehdä kertamerkinnän tai aloittaa jatkuvan, esimerkiksi kuukausittaisen säästämisen. Kuukausisäästäjäksi pääset jo muutamalla kymmenellä eurolla. Voit valita yhden tai useamman rahaston, johon säästät. Rahastoon kertyneet varat ovat käytössäsi yllättävien menojen varalta.

 • Sijoitusten hajautus

  Sijoitusten hajautus

  Sijoitusten hajauttaminen on yksi rahaston tärkeimmistä ominaisuuksista, sillä jo pienellä summalla saat hajautetun salkun.

  Rahaston varoista yleensä enintään kymmenen prosenttia on sijoitettu yhteen sijoituskohteeseen, joten varat on aina hajautettu. Sijoitusten jakaminen useisiin eri sijoituskohteisiin ja eri toimialoille vähentää yksittäisen sijoituksen arvonmuutoksen vaikutusta.

  Myös kansainvälinen hajautus on helppoa rahastojen kautta. Rahastojen kautta pystyt sijoittamaan myös kaukaisempiin kohteisiin, kuten esimerkiksi kehittyvien maiden osakkeisiin.

 • Sijoitusammattilaisten osaaminen käytössäsi

  Sijoitusammattilaisten osaaminen käytössäsi

  Rahaston myötä pääset hyötymään sijoitusammattilaisten osaamisesta. Rahastojen salkunhoitajat ovat asiantuntijoita, jotka seuraavat aktiivisesti arvopaperimarkkinoita ja tekevät sijoituksiin markkinatilanteen edellyttämiä muutoksia. Rahastosijoittajana sinun ei itse tarvitse seurata yhtiöiden ja markkinoiden tapahtumia samassa määrin kuin jos sijoittaisit suoraan arvopapereihin. Rahasto-osuuksien merkitseminen on helppoa ja ne on helposti ja nopeasti muutettavissa rahaksi.
 • Rahaston kautta saat verohyötyjä

  Rahaston kautta saat verohyötyjä

  Suomalaiselta rahastolta ei peritä veroa luovutusvoitoista, kuten yksityishenkilöiltä, joten se voi käydä kauppaa arvopapereilla maksamatta luovutusvoittoveroa. Rahasto ei maksa myöskään veroa suomalaisten pörssiyhtiöiden osingoista. Tästä koituu pitkällä aikavälillä hyötyä.

Sijoittaessasi rahastoihin, joiden rahastoyhtiöiden kanssa Danske Bankilla on sopimus, ja jonka mukaan vastaanotetaan jakelupalkkioita, olet oikeutettu saamaan lisäpalveluita sijoituspalveluihin liittyen.

Lue lisää jakelupalkkioista

Tämä ei ole täydellinen selvitys rahastoista tai niihin liittyvistä riskeistä. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustu rahastojen avaintietoesitteisiin ja muihin rahastomateriaaleihin.

Lue lisää rahastosijoittamisesta

Aloita sijoittaminen