MobilePay jatkaa Suomen suurimpana mobiilimaksamissovelluksena Suomessa. Sovelluksella tehtyjen siirtojen kuukausittainen määrä kasvoi 200 prosenttia vuoden aikana. Joulukuussa sovelluksella tehdään ennätykselliset yli 500 000 rahasiirtoa. Siirretty rahasumma on myös kasvanut nopeasti ja nousee noin 13 miljoonaan euroon joulukuussa. Luku on kasvanut 130 prosenttia tammikuusta.

Yhteensä MobilePayllä tehdään 3,7 miljoonaa siirtoa Suomessa vuonna 2017. Siirtojen summa nousee yli 100 miljoonaan euroon.

”Mobiilimaksaminen on vähäisempää Suomessa verrattuna muihin Pohjoismaihin, mutta kehitys on nyt nopeaa. MobilePayn käyttö kasvaa voimakkaasti joka kuukausi ja uskomme, että olemme Suomen suurin mobiilimaksamisratkaisu siirtojen määrissä ja euroissa”, Noona Puusniekka MobilePaysta sanoo.

MobilePayn käyttö kasvaa nyt aiempaa voimakkaammin myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Uusista käyttäjistä vuoden viimeisellä neljänneksellä 35 prosenttia oli Helsingin ulkopuolelta, kun vuoden ensimmäisellä neljänneksellä osuus oli 20 prosenttia.

Uudet maksupaikat kasvattavat käyttöä vuonna 2018

MobilePay on ainoa maksuratkaisu, joka tarjoaa mobiilimaksuratkaisun kaikkiin tilanteisiin. Se mahdollistaa kuluttajien väliset siirrot, verkkokauppamaksut, maksut kaupoissa pienistä liikkeistä suuriin ketjuihin, erillisten sovellusten välillä ja toistuvien maksujen hyväksymisen.

”Kilpailu mobiilimaksamisessa kiristyy Suomessa. Vielä ei ole selvää, mikä ratkaisu voittaa kilpailun, mutta uskomme, että voittajan täytyy pystyä yhdistämään monikanavaisuus, soveltuvuus kaikkiin älypuhelimiin ja käyttäjien halu käyttää palvelua”, Puusniekka sanoo.

MobilePayn käyttö on laajentunut vuonna 2017. Nyt noin 12 prosenttia MobilePayn maksutapahtumista on kuluttajien maksuja yrityksille liikkeissä ja verkkokaupoissa. Osuus kasvaa, sillä jatkuvasti laajentuva joukko yrityksiä ja kauppoja ottaa vastaan maksuja MobilePaylla.

MobilePay

  • Kaikkien pankkien asiakkaille avoin mobiilimaksusovellus, joka mahdollistaa kuluttajien väliset siirrot, verkkokauppamaksut, maksut kaupoissa pienistä liikkeistä suuriin ketjuihin, erillisten sovellusten välillä ja toistuvien maksujen hyväksymisen.

  • Toimii kaikissa yleisimmissä älypuhelinkäyttöjärjestelmissä.

  • Sovellus on ladattu Suomessa yli 700 000 kertaa. Latauksissa 95 prosentin kasvu vuoden 2017 aikana.

  • MobilePayllä maksaminen onnistuu jo yli 10 000 verkkokaupassa ja yli 2 000 kivijalkatoimipisteessä. 

  • Palvelulla siirrettiin vuonna 2017 Suomessa yli 100 miljoonaa euroa.

  • Maksutapahtumista 12 prosenttia kuluttajien maksuja yrityksille.

  • Tanskassa MobilePay-yhteisössä on mukana yhteensä 65 pankkia, joiden joukossa muun muassa Nordea, SEB ja Handelsbanken.