Usein kysyttyä lainoista

 • Miten haen lyhennysvapaata tai teen lainamuutoksen?

  Voit tehdä lainamuutoshakemuksen itse verkkopankissa. Kirjaudu verkkopankkiin ja valitse: Lainat > Muuta lainaa.

 • Miten haen lainaa?

  Lainaa voit hakea täyttämällä hakemuksen: Lainahakemus

  Lainahakemusta varten tunnistaudutaan aina pankkitunnuksilla. Lainaa voi hakea sekä Danske Bankin tai muun pankin asiakas.

  Luottokorttia voi hakea verkkopankin kautta: Kortit ja valuutta > Hae korttia > Valitse hakemasi luottokortti.

   

 • Mitä lainavaihtoehtoja on?

  Voit tutustua lainavaihtoehtoihimme tarkemmin lainasivuilla.
 • Mitä teen, kun kohtaan maksuvaikeuksia?

  Ota välittömästi yhteys pankkiin verkkopankkiviestillä tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 0200 2580 ma–pe 8-16 (pvm/mpm), niin kartoitetaan tilanne ja pohditaan yhdessä paras etenemistapa.

 • Mikä on lainan viitekorko?

  Viitekorko on julkisesti noteerattu korko. Asuntolainan kokonaiskorko muodostuu siten, että viitekorkoon lisätään asiakaskohtainen marginaali. Suomessa yleisesti käytettyjä viitekorkoja ovat suurten eurooppalaisten pankkien yhdessä noteeraamat euribor-korot sekä pankkien omat prime-korot.

  Euribor-korkoon sidotun lainan korko tarkistetaan aina koronmääräytymisjakson, esim. 6 kk tai 12 kk vaihtuessa.

  Danske Bankin Prime-korko on 0,30.

 • Mikä on Euribor?

  Euribor on euroalueen rahamarkkinoiden viitekorko ja lyhenne sanoista Euro Interbank Offered Rate. Viitekorkoja hallinnoi EMMI (European Monetary Institute), joka vastaa euribor-korkojen laskentaperiaatteista ja julkaisemisesta. Euroalueen rahamarkkinoiden koronlaskukäytäntö on todelliset päivät / 360 päivää vuodessa. Joillakin sopimuksilla korkoindeksinä on edelleen Euribor/365. Se lasketaan Euriboreista, ja sitä on julkaistu omana viitekorkonaan. Euribor/365 koron erillinen julkaisu on lopetettu, mutta korko lasketaan edelleen samalla kaavalla Euriboreista. Euribor korkojen noteeraukset noteerataan ja pyöristetään kolmeen desimaaliin.

Kiinnostuitko?
Tervetuloa Danske Bankiin.