Toistaiseksi vahvoja talouslukuja

Viime viikon tärkeimmät talousjulkistukset olivat ostopäällikköindeksit (PMI) euroalueelta ja Yhdysvalloista. Sekä palveluiden että teollisuuden luvut ylittivät odotukset molemmilla alueilla. Yhdysvalloissa PMI-tasot ovat korkeammat, kun rokottaminen ja rajoitusten poistaminen ovat pidemmällä. Positiiviset talouslukujen yllätykset tukevat markkinoita, ja lähiaikoina tahdin odotetaan pysyvän vahvana. Lisäksi tuloskauden alku on sujunut vahvasti, mikä on myös tukenut osakemarkkinoita.

On kuitenkin hyvä muistaa, että markkinat hinnoittelevat jo varsin paljon myönteistä kehitystä, joten osakkeiden nousut ovat olleet tuloskaudella rajallisia, vaikka itse tulosraportit ovat olleet vahvoja. Vakaa talouden tahti voi lähitulevaisuudessa yhä tukea markkinoita, mutta riskejä kuitenkin edelleen on. Osakkeiden arvostus on myös varsin korkeaa useimmilla suosituilla mittareilla ja jossain vaiheessa nykyinen vahva talouden tahti ja elpyminen alkavat hidastua. Tämä voi tuoda osakkeisiin ylimääräistä heiluntaa. Olemme kuitenkin maltillisen optimistisia ja näemme osakkeissa edelleen houkuttelevampia mahdollisuuksia kuin joukkolainoissa. On kuitenkin pidettävä mielessä, että näköpiirissä on yhä lukuisia riskitekijöitä. Sen vuoksi ylipainotamme osakkeita vain maltillisesti, eli niiden osuus suosituksessamme on hiukan pitkän aikavälin tavoitetta suurempi. Joukkolainat pidämme vastaavasti maltillisessa alipainossa.

Tällä viikolla: tuloskausi, koronavirus, Fed ja Biden

Tuloskausi jatkuu kiivaana. Lisäksi koronavirus ja rokottaminen saavat huomiota. Intiassa uusi mutaatio on levinnyt valtavasti, mutta vielä on liian aikaista arvioida kuinka vakavan uhan Intian mutaatio tuo kehittyneemmille terveydenhuoltojärjestelmille, ja rokotteiden toimivuudelle. Seuraamme tilannetta.

Yhdysvalloissa tuloskauden lisäksi huomiota saavat keskuspankki Fed ja presidentti Joe Bidenin hallinnon finanssipoliittiset suunnitelmat. Keskiviikkona julkistetaan Fedin kokouksen päätökset, joiden ei odoteta liikuttavan markkinoita isommin, jos yllätyksiltä vältytään. Fed on indikoinut, että vielä on liian aikaista muuttaa rahapolitiikan suuntaa. Bidenin hallinnon odotetaan julkistavan finanssipoliittisia suunnitelmiaan koskien koulutusta ja terveydenhuoltoa. Toistaiseksi markkinat ovat pääosin keskittyneet siihen kuinka lisäpanostukset rahoitetaan. Mahdolliset varakkaiden pääomatuloveron nostot eivät ole hyvä uutinen, mutta emme pidä näitä markkinoille isona riskinä, koska lähiaikojen markkinoiden kehitys riippuu enemmän talouskehityksestä.

Kiinnostaako sijoittaminen?

Kun sijoitat kanssamme, sinulla on vapaus valita juuri itsellesi sopivat palvelut. Rakennetaan yhdessä sinulle yksilöllinen sijoitussuunnitelma. Sijoitetaan yhdessä – sinun tavallasi.

Tutustu palveluihimme