Amos Rex tarjoaa yhdessä Danske Bankin kanssa keväästä 2019 alkaen museokäyntiä rikastavia lisätyn todellisuuden elämyksiä. Flashback on niistä ensimmäinen – aikamatka Lasipalatsin ja sen ympäristön menneisyyteen. Syksystä 2019 alkaen sisältökokonaisuudet tulevat tukemaan näyttelysisältöjä.

Lisätyllä todellisuudella (AR, Augmented Reality) tarkoitetaan teknologiaa, jossa digitaalista sisältöä tuodaan näkyviin osaksi todellista maailmaa, esimerkiksi mobiililaitteen avulla. Flashback on kokonaan puhelimen kautta koettava aikamatka, joka valottaa Lasipalatsin ja samalla Helsingin historian vaiheita ainutlaatuisella tavalla. Seikkailussa oppaana toimii Seksikäs-Suklaa, joka on suomalainen mediapersoona, tubettaja, juontaja sekä artisti.

Flashback on nähtävissä ilmaisen Arilyn-sovelluksen kautta Lasipalatsilla sijaitsevia tarroja skannaamalla 13. maaliskuuta alkaen. Ensimmäisen sisältökokonaisuuden näkeminen ei vaadi museokäyntiä, vaan se on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille koettavaksi – milloin tahansa.

Ensimmäisessä sisältökokonaisuudessa yhdistyy sekä tulevaisuus että menneisyys: Amos Rex ja Danske Bank ovat halunneet tuoda vaiherikkaan historian omaavan Lasipalatsin tarinan suuren yleisön tietoisuuteen, kokeellista teknologiaa hyödyntävällä tavalla.

Danske Bank toimii pääyhteistyökumppanina ja sisältökokonaisuuden mahdollistajana. Yhteistyön ytimessä ovat molemmille tärkeät teemat: Digitaalisuuden hyödyntäminen sisältöjen ja palveluiden käytettävyyden kehittämisessä ja elävöittämisessä sekä taide-elämysten mahdollistaminen erityisesti lapsille ja nuorille. 

 

AR-sisältökokonaisuudet tuottaa Arilyn. Voit ladata Arilyn-sovelluksen App Storesta ja Play-kaupasta.