Muoviset turvakortit ovat pian historiaa, kun mobiililaitteessa aina mukana kulkeva Danske ID -tunnistussovellus korvaa sen tämän vuoden aikana.

Danske ID -tunnistussovelluksella voi kirjautua ja tunnistautua verkkopankkiin helposti ja nopeasti. Sovelluksella voi tunnistautua myös muiden palveluntarjoajien pankkitunnuksia vaativiin verkkopalveluihin ja käyttää verkkomaksamisessa. Pian tunnistussovellusta voi käyttää myös uudessa mobiilipankissamme. Sovelluksen voi ladata älypuhelimeen sovelluskaupasta, josta sen löytää hakusanalla Danske ID.

– Danske ID:n avulla pankkitunnukset kulkevat aina mukana mobiililaitteessa. Sovellus nopeuttaa verkkopalveluihin kirjautumista, sillä et jatkossa enää tarvitse muovista turvakorttia, toteaa Danske Bankin vähittäispankkitoiminnasta vastaava johtaja Riikka Laine-Tolonen.

Helppouden ja nopeuden lisäksi sovellus lisää asioinnin turvallisuutta. Uudistettu maksupalveludirektiivi asettaa turvallisuudelle uudenlaisia vaatimuksia. Direktiivin on tarkoitus antaa pankkien asiakkaille enemmän palveluja ja mahdollisuuksia käyttää maksutilejään sekä tehdä maksamisesta entistä turvallisempaa ja varmempaa. Sovellus on turvakorttia turvallisempi muun muassa siten, että kortista joku voi ottaa kuvan huomaamattasi, kun taas aktivoitua sovellusta ei ole mahdollista kopioida. Lisäksi sovelluksen avaaminen on suojattu PIN-koodilla, sormenjäljellä tai kasvojentunnistuksella, joten sovellusta ei voi käyttää vaikka saisi puhelimen käsiinsä.

– Turvakorttia ei kuitenkaan voi vielä heittää pois, sillä vaikka lisäämme jatkuvasti uusia asiointikanavia sovelluksella käytettäväksi, aivan kaikki palvelumme eivät vielä toimi tunnistussovelluksella. Saatat siksi joutua käyttämään myös muovista turvakorttia, Laine-Tolonen muistuttaa.

Muovista turvakorttia on hyvä säilyttää vähintään 14.9.2019 / syyskuun loppuun asti. Tämä on erittäin tärkeää niitä tapauksia varten, jolloin Danske ID:n käyttö ei vielä ensivaiheessa ole mahdollista.


Danske ID

Danske ID on mobiililaitteeseen ladattava tunnistussovellus, jolla voi ketterästi kirjautua ja tunnistautua verkkopankkiin ja muihin tunnistautumista vaativiin palveluihin.

Tutustu lisää