Markus Hännikäinen pelaa

Markus Hännikäinen pelaa NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin riveissä.

NHL-joukkue Columbus Blue Jacketsin organisaatiota edustava Markus Hännikäinen kertoi Danske Bankin haastattelussa oman lapsuuden unelmansa. Kenellekään ei varmasti ole yllätys, että se liittyy menestykseen jääkiekkouralla.

– Kyllä se pienestä pitäen on ollut pelata NHL:ssä, muistan sen. Se oli enemmän sellainen haave, jota jokainen pikkupoika toivoisi, että toteutuisi. Nyt se on käynyt toteen, ja se on ollut uskomaton matka. Olen todella iloinen ja ylpeä, sillä kun miettii pienenä unelmoituja asioita, niin on sitä aika pitkälle päästy, hän toteaa.

Hännikäisen mukaan nälkä kuitenkin kasvaa syödessä.

– Tulevien vuosien unelmana on vakiinnuttaa paikkansa siellä (NHL:ssä). Nyt sitä on nähnyt, mitä se on. Seuraavaksi pitäisi pysyä siellä. Se on henkilökohtainen tavoite.

Suomen maajoukkueessakin nähty kiekkoilija on pelipaikaltaan vasen laitahyökkääjä. Menestys uralla ei ole tullut ilman kovaa työtä. Jääkiekosta puhuttaessa Hännikäinen arvelee, että kaikilla nuorilla ei ole samoja mahdollisuuksia harjoitteluun ja sitä kautta kehittymiseen, kuin mitä hänellä oli lapsuudessa.

– Toivoisin että niitä kustannuksia lajissa pystyttäisiin nuorena pienentämään. Olen kuullut, että siitä kun minä olin nuori, ovat harrastuskustannukset nousseet todella paljon lasten vanhemmilla. Toivon, että asian eteen pystyttäisiin tekemään yhteiskunnallisesti jonkin näköinen muutos ja parannusta siihen, että kaikilla voisi olla samat lähtökohdat päästä lajin pariin.

Miten kiekkotähti sitten kannustaa nuoria toteuttamaan omia unelmiaan?

– Kannustan menemään ja pitämään hauskaa, pelaamaan erilaisia pelejä ja viettämään aikaa yhdessä. Kokeilemalla monipuolisesti asioita huomaa, mitä haluaa ja miten sitä voisi tavoitella. Yhdessäolo ja hauskanpito on kaikkein tärkeintä nuorille, Hännikäinen hymyilee.