Vielä nimeämättömien taideteosten takaa löytyy nuori taiteilija Landys Roimola. Aiemminkin erikoisemmista materiaaleista taidetta tehnyt Roimola otti innolla haasteen vastaan kuultuaan, että materiaalina töissä olisi käytettyjä säästöpossuja. Taideteoksia varten säästöpossuja kerättiin Danske Bankin konttoreista ympäri Suomen. Konttorit lahjoittivat avokätisesti yli 500 säästöpossua rakennusmateriaaliksi.

Muovisia säästöpossuja löytyi useiden vuosikymmenten ajalta, ja niiden kautta voi selkeästi seurata pankin kehitystä nykyiseen muotoonsa. Myös trendit säästöpossujen värityksessä ovat vaihtuneet vuosien saatossa. Possujen väriskaala onkin laaja: kultaisia, sinisiä, valkoisia, oransseja...

Kasarmitorin teos koostuu yli sadasta säästöpossusta, joilta on sahattu jalat pois. Possut on upotettu seinään ja lattiaan, aivan kuin ne olisivat meressä auringon alla uimassa. Roimola oli teosta luodessa innoissaan, että sai seinän lisäksi hyödyntää myös lattiapinta-alaa, ja näin lopputuloksesta tuli kolmiulotteisempi.

Pasilan Vision aulaan valmstuneessa teoksessa yli 300 säästöpossua roikkuu tilan katosta ja muodostaa kolmiulotteisen pallon. Ainakin Vision tiloissa taiteen luominen herätti ohikulkijoiden kiinnostuksen.

-Työtä oli hauska tehdä kun Vision tilat olivat jo käytössä ja ihmiset tulivat kyselemään, kuinka monta possua tänään on laitettu paikalleen, Roimola muistelee.

Materiaalina säästöpossut osoittautuivat taiteilijalle yllättävän helpoksi. Possujen kovaa muovia oli suhteellisen helppo sahata, vaikka osa vanhemmista säästöpossuista prosessissa hajosikin. Sahaamisen ohessa säästöpossujen sisältä löytyi myös yllätyksiä. Markka-ajan rahojen lisäksi possujen sisuksista ilmestyi muun muassa kasa lego-palikoita.

Taideteosten nimistä järjestetään helmikuun aikana kilpailu, jossa Danske Bankin sosiaalisen median seuraajat sekä työntekijät saavat äänestää teoksille haluamansa nimet.