Yhteistyö avaa sadoilletuhansille suomalaisille helpon ja edullisen tavan sijoittaa riippumatta siitä, minkä pankin asiakkaita he ovat. Korkeakoulutetuista sijoittaa suurempi osa kuin kaikista suomalaisista. Aktiivisuus jatkuu myös vuonna 2019, kertoo tuore kyselytutkimus. 

Danske Bank ja korkeakoulutettujen keskusjärjestö Akava syventävät yhteistyötään sijoittamiseen ja säästämiseen. Aiemmin Danske Bank on tarjonnut etuja akavalaisten liittojen vastavalmistuneille ja liittojen jäsenille asuntolainaa erikoismarginaalilla.

– Kaksi ensimmäistä etukokonaisuutta ovat saaneet erinomaisen vastaanoton jäsenistömme keskuudessa. Asuntolainaedut ja vastavalmistuneiden etupaketti ovat edelleen pysyviä jäsenetuja. Liittojemme jäsenille räätälöidyt uudet säästämisen ja sijoittamisen palvelut ovat hyvä lisäys, jota hyödyntää alkuvaiheessa 31 liittoamme. Jäsenetujen kehittämisessä on tehty laajaa tutkimus- ja tuotekehitystyötä liittojen sekä Danske Bankin asiantuntijoiden kanssa, toteaa johtaja Risto Kauppinen Akavasta.

Danske Bankin maajohtaja Leena Vainiomäen mukaan yhteistyö perustuu tutkimustietoon.

– Tässä yhteistyössä ei ole kyse vain eduista vaan pitkäjänteisestä kumppanuudesta. Rakennamme yhdessä Akavan ja sen jäsenliittojen kanssa tutkimukseen ja palvelumuotoiluun perustuvia palveluita, jotka helpottavat asiakkaidemme elämää. Tiedämme tutkimuksemme perusteella, että myös osa korkeakoulutetuista kokee sijoittamisen vaikeaksi ja epäilee tietotasonsa riittävyyttä, ja yli puolet korkeakoulutetuista toivoo saavansa sijoittamiseensa neuvontaa. Nyt lanseerattavien etujen ansiosta korkeakoulutetut voivat valita juuri itselleen sopivat sijoituspalvelut helposti ja edullisemmin – olivatpa sitten jo aktiivisia sijoittajia tai vasta sijoittamisen aloittamista harkitsevia. Sijoituspäätöksistähän tunnetusti aloittamispäätös on tärkein, ja yhteistyömme avulla korkeakoulutettu pääsee nyt sijoittamisen alkuun helposti, pienilläkin summilla, Vainiomäki sanoo.

Korkeakoulutetut sijoittavat aktiivisemmin

Akavalaisten liittojen jäsenet saavat etuja uusista Danske Kaupankäynti-, Danske Varainhoito- ja Danske Sijoitusneuvontapalveluissa riippumatta siitä, minkä pankin asiakkaita ovat.

– Ajatus asuntolainojen kilpailuttamisesta otettiin hyvin vastaan. Laajennamme nyt suomalaisten ajattelua siitä, että jokainen voi valita itselleen sopivat sijoituspalvelut avoimesta arkkitehtuurista ilman kokonaisasiakkuuden siirtämistä. Haastamme tällä uudella ajattelulla pankkien perinteisen tavan tehdä sijoituspalveluita, sanoo Danske Bankin maajohtaja Leena Vainiomäki.

Korkeakoulutetut ovat muuta väestöä aktiivisempia sijoittajia. Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha -tutkimuksen mukaan suomalaisista 36 prosenttia sijoittaa osakkeisiin tai muihin arvopapereihin. Korkeakoulutetuilla sama osuus on 54 prosenttia.

Danske Bankin tuoreen kyselytutkimuksen mukaan korkeakoulutetuista aikoo sijoittaa osakkeisiin vuonna 2019 lähes neljännes, kun muun väestön osalta osuus on 16 prosenttia. Rahastoihin korkeakoulutetuista aikoo sijoittaa kolmannes, kun muun väestön osalta osuus on 24 prosenttia.

Korkeakoulutetut valmiita varautumaan muutoksiin työmarkkinoilla

Pitkäaikainen säästäminen ja sijoittaminen ovat hyviä keinoja varautua piteneviin työuriin, jotka tulevat vaatimaan myös lisäkoulutusta uran aikana. 

Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha -tutkimuksen mukaan 35 prosenttia korkeakoulutetuista on valmis opiskelemaan lisää. Korkeakoulutetut ovat myös muuta väestöä valmiimpia muuttamaan toiselle paikkakunnalle työpaikan perässä. Korkeakoulutetut ovat luottavaisempia oman taloutensa suhteen kuin muu väestö. Silti 22 prosenttia korkeakoulutetuista miettii viikoittain rahojensa riittämistä.

Leena Vainiomäen mukaan parempi taloudellinen mielenrauha on perusta monille tärkeille päätöksille. Kyse ei ole vain euroista, vaan myös siitä, miten taloudellisen tilanteensa kokee ja miten se vaikuttaa henkilöön – onko esimerkiksi mahdollisuus tehdä niitä asioita, joita haluaa vai onko jatkuvasti huolissaan tulevaisuudesta.

– Haluamme olla mukana turvaamassa suomalaisten taloudellista mielenrauhaa. Oman osaamisen kehittäminen ja sijoittamalla vaurastuminen auttavat varautumaan joustavasti erilaisiin elämäntilanteisiin niin työssä kuin perhe-elämässäkin.

Korkeakoulutetun sijoittamisedut

Kun sijoitat kanssamme, sinulla on vapaus valita juuri itsellesi sopivat palvelut. Akavan jäsenliiton jäsenenä saat sijoituspalvelumme aina edullisemmin käyttöösi.

Lue lisää