Lähimaksun enimmäisraja nousee nykyisestä 25 eurosta 50 euroon perjantaina 12. huhtikuuta. Asiakkaan ei tarvitse tehdä asian eteen mitään, vaan uusi raja on voimassa heti kaikissa Danske Bankin korteissa, joissa on lähimaksuominaisuus automaattisesti käytössä. Kaikissa maksupäätteissä lähimaksaminen ei välttämättä heti onnistu yli 25 euron ostoksissa, koska kaikilla palveluntarjoajilla ei vielä ole tukea korkeammalle rajalle.

Danske Bank on ollut etulinjassa ajamassa lähimaksurajan korotusta. Kehitysjohtaja Rami Tättilä on tyytyväinen rajan nostamiseen ja sitä kautta asiakaskokemuksen paranemiseen.

– Tämä on positiivinen muutos, jota asiakkaat ovat odottaneet ja myös kaupat ottaneet ilolla vastaan. Tällä hetkellä asiakkaillamme korttimaksamisesta lähes 40 % tapahtuu lähimaksulla, hän sanoo.

Tättilän mukaan maksurajan nousuun ei liity uusia turvallisuusriskejä, joita asiakkaan tulisi erityisesti ottaa huomioon.

– Lähimaksu on yleisesti ottaen turvallista, ja siihen liittyy hyvin vähän korttiväärinkäyttöä. Lähimaksuna tapahtuville korttitapahtumille on määritelty erillisiä euro- ja kappalemääräisiä turvarajoja, joiden ylityttyä vaaditaan aina kortin käyttöä sirulla ja tunnusluvulla, hän muistuttaa.