Osakesäästötilin sisällä voi käydä kauppaa pörssiosakkeilla niin, että yksittäisistä myynneistä ei joudu maksamaan veroa. Myöskään osinkoja tai korkotuloja ei veroteta vielä siinä vaiheessa, kun ne tulevat osakesäästötilille. Osakesäästötilin tuotto verotetaan siinä vaiheessa, kun sieltä nostetaan rahaa.

Osakekauppaa tekeville opintotuen saajille osakesäästötili on erinomainen uutuus, sillä tilin sisällä tapahtuvilla asioilla ei ole vaikutusta opintotukeen. Osakesäästötili vaikuttaa opintotukeen vain, jos tili on voitolla ja sieltä nostetaan rahaa ulos. Joten homma rokkaa, mikäli tuotot realisoi vasta opintojen jälkeen!

Koska opiskelijat kuuluvat yleisen asumistuen piiriin on kuitenkin hyvä huomioida, että yleisessä asumistuessa korko- ja osinkotulot ovat etuuteen vaikuttavaa tuloa, jos ruokakunnan jäsenen henkilökohtaiset korko- ja osinkotulot yhteensä ylittävät 10,87 euroa kuukaudessa.

Danske Bankin kanssa yhteistyösopimuksen tehneiden Akavan jäsenliittojen ja Osakesäästäjien jäsenet* saavat Danske Bankilta muiden sijoittamisen etujen lisäksi osakesäästötilin käyttöönsä ilman hallinnointikuluja, ja maksavat siten vain käymästään kaupasta. Tämä koskee myös opiskelijajäseniä.

Osakesäästötili sopii erityisesti aktiivisille piensijoittajille. Jos siis olet opiskelija ja sijoitat tai olet pohtinut sijoittamisen aloittamista, kannattaa osakesäästötiliin vähintäänkin tutustua välittömästi. Ja muista: aika on sijoittajan paras ystävä ja korkoa-korolle ilmiö sitä vahvempi, mitä aiemmin aloittaa ja kauemmin jatkaa.

Tutustu akavalaisten etuihin

Tutustu osakesäästäjien etuihin


Avaa nyt osakesäästötili

Lue lisää