– Vaikka moni asia tällä hetkellä hidastuukin maailmassa, monet ihmiset tarvitsevat uusia koteja myös tämän poikkeuksellisen tilanteen aikana tai juuri sen vuoksi. Digitaalisuus mahdollistaa asunnon hankinnan myös tällaisina aikoina, toteaa henkilölainoista vastaava johtaja Sari Takala.

Koronavirusepidemia onkin nostanut digitaalisen asuntokaupan suosiota. Yhden viikon aikana digitaalisesti toteutettujen kauppojen määrä nousi Danske Bankissa 60 prosenttia. Kun myös lainan hakeminen onnistuu netissä, lainaneuvottelu verkkotapaamisena omalta kotisohvalta, asuntonäyttö virtuaalisena ja lainasopimusten allekirjoittaminen omassa verkkopankissa, voidaan sanoa, että asunnon hankinta hoituu digitaalisesti alusta loppuun.

– Meidän asiakkaidemme keskuudessa etänä käydyt lainaneuvottelut olivat todella suosittuja: Jo ennen koronaepidemiaa 80 prosenttia lainaneuvottelusta käytiin sujuvasti puhelimitse, mobiilisti tai verkossa. Myös valtaosa asunto-osakekaupoista voidaan jo tehdä digitaalisesti. Tarkista siis välittäjältäsi, onko se mahdollista sinun kotisi kohdalla, Takala muistuttaa.

Koronaepidemian aikaan tämä on tietysti hyvä uutinen, sillä kun asunnon hankinta hoidetaan digitaalisesti, vältetään turhia fyysisiä kohtaamisia ja pidetään siten huolta kaikkien kauppaan osallistuvien terveydestä. Käytännössä digitaalinen asuntokauppa säästää myös aikaa, sillä asuntokauppatilaisuudelle ei enää tarvitse etsiä yhteistä ajankohtaa myyjän, ostajan ja pankin kalentereista vaan kaupan osapuolet voivat käydä allekirjoittamassa kauppakirjat, silloin kun se heille sopii.

Lue lisää digitaalisesta asuntokaupasta


Millainen asuntolaina sopii juuri sinulle?

Tutustu eri vaihtoehtoihin. 

Lue lisää