Job Shadow, ”päivä yritysjohtajan varjona”, on suunnattu ammattikoululaisille, lukiolaisille sekä korkea-asteen opiskelijoille eri puolilta Suomea. Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämän päivän tarkoituksena on yhdistää tulevaisuuden tekijät ja eri alojen asiantuntijat. 

Danske Bankista virtuaalisesti toteutettuun päivään osallistui pienistä ja keskisuurista yrityksistä vastaava johtaja Tuomas Aho. Tuomaksen päivässä aisaparina toimi Karhulan lukiossa yrittäjyyslinjalla opiskeleva Aava Pohjantuli, joka on pyörittänyt omaa NY-yritystä lukuvuoden 2019-2020 aikana muutaman opiskelukaverinsa kanssa taloudenhoitajan roolissa. Aava pääsi sukeltamaan finanssialan maailmaan erilaisten palaverien siivittämän päivän aikana käyden niiden lomassa keskusteluja nykypäivän työelämästä poikkeusolojen aikana.

Käsitys finanssialasta muuttui monipuolisemmaksi

Kysyimme Aavalta, mitä kokemuksesta jäi käteen ja mikä hänen mielestään oli päivän parasta antia.

- Lähdin mukaan Job Shadow –päivään, sillä halusin päästä tutustumaan yritysjohtajan työarkeen. Finanssiala ei ole tällä hetkellä ensisijainen alavalintani, mutta opin mielelläni uutta kaikilta aloilta!

Aavan ennakko-odotukset vastasivat pitkälti sitä, mitä päivä Tuomaksen kanssa piti sisällään. Suurin yllätys nuorelle oli se, miten paljon uutta hän oppi pankeista ja niiden toiminnasta lyhyessä ajassa. Käsitys finanssialasta muuttui monipuolisempaan suuntaan.

- Opin muun muassa Danske Bankin tarjoamista erilaisista pankkipalveluista, joiden olemassaolosta en tiennyt aikaisemmin. Odottamattomin asia päivässä oli se, kun toisessa kokouksessa kysyttiin minunkin mielipidettäni käsiteltävään asiaan liittyen. Oli mukavaa, että läsnäoloni huomioitiin hyvin ja minut otettiin mukaan.

- Job Shadow –päivä oli todella hieno kokemus ja olen iloinen, että pääsin mukaan. Kiitos vielä Nuori Yrittäjyys ry:lle sekä Tuomas Aholle, jonka päivää pääsin Danske Bankissa seuraamaan!

Aava Pohjantuli

Mikä Job Shadow?

  • Job Shadow -päivä on Nuori Yrittäjyys ry:n organisoima, ainutlaatuinen työelämäkokemus vielä opiskeleville tai työelämään juuri siirtyneille nuorille.
  • Tarkoituksena on tarjota nuorille näkemyksiä johtajien työnkuvista ja siitä, millaista johtaminen oikeastaan on.
  • Päivään osallistuu 16-23-vuotiaita nuoria eri puolilta Suomea, ja he kaikki ovat osallistuneet kouluissaan Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyyskasvatusohjelmaan Vuosi Yrittäjänä.
  • Lue lisää Job Shadow -päivästä täältä.