Danske Bank on Suomen valtion ensisijainen maksuliikenteestä ja säilytyspalveluista vastaava pankkikumppani seuraavien kuuden vuoden ajan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että valtaosa valtion koti- ja ulkomaanmaksuista lähetetään ja vastaanotetaan nyt Danske Bankissa. Vastaamme myös muun muassa valtion säilytyspalveluista ja valuuttatileistä.

”Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia siitä, että pitkäaikainen työmme Suomen valtion pankkikumppanina on laajentunut myös vastuuseen maksuliikepalveluiden ensisijaisena toimittajana. Maksuliikennepankin rooli on merkittävä sekä yhteiskunnan sujuvan toiminnan että huoltovarmuuden turvaamisen kannalta”, Danske Bankin maksuliikepalveluista Suomessa vastaava johtaja Rauni Haaranen sanoo.

Suomen valtion luottamus vahvistaa entisestään Danske Bankin merkittävää roolia maksu- ja säilytyspalveluiden tarjoajana Pohjoismaissa.
”Danske Bankilla on vahva digitaalinen alusta ja asiakaspalvelumalli. Niiden ansiosta voimme palvella suuria asiakkaita, joilla on monitahoisia tarpeita. Olemme valtion ensisijainen pankkikumppani kolmessa Pohjoismaassa - Tanskassa, Ruotsissa ja Suomessa”, Rauni Haaranen päättää.

Valtiokonttorin tiedote

Suomen valtio kilpailuttaa maksuliikennepalveluiden toimittajan kuuden vuoden välein. Danske Bank valittiin ensisijaiseksi maksuliikennepankiksi sopimuskaudeksi 1.12.2020-30.11.2026. Tällä sopimuskaudella valtiolla on käytössään kaksi maksuliikennettä hoitavaa pankkia, aiemman käytössä olleen yhden pankin mallin sijaan. Näistä ensisijainen on Danske Bank ja toinen Nordea. 

Kuvan lisenssi