Vakaan kasvun teema ei ole vielä kadonnut

Globaalisti osakkeet nousivat viime viikolla, kun Biden virallisesti aloitti presidentin tehtävässä. Kiinan BKT yllätti ylöspäin, mikä tuki paitsi kiinalaisia mutta myös kehittyvien markkinoiden osakkeita laajemminkin. Pidämme kehittyvien markkinoiden osakkeet ylipainossa, koska odotamme Kiinan kasvun pysyvän jatkossakin vahvana, ja monet muut KeMa-alueet hyötyvät nousevista hyödykehinnoista ja rokotteen tuomasta suojasta.

Vakaan kasvun sektorit ylisuoriutuivat viime viikolla selvästi, kun taas useimmat sykliset sektorit jäivät hieman jälkeen vahvan alkuvuoden jälkeen. Uusien koronavirustapausten määrä on pysynyt korkealla sekä Euroopassa että USA:ssa, ja rajoitukset painavat kasvua etenkin Euroalueella, kun viimeisimmät PMI:t indikoivat kokonaisaktiviteetin laskusta tammikuussa.

Koronaviruksen leviäminen on yhä suurin epävarmuuden aihe ja suurin riski on, että rokote tai rokotteet eivät olisi tehokkaita uusia mutaatioita vastaan. Jos näin kävisi, se ei kuitenkaan tarkoittaisi paluuta lähtöruutuun. Rokotteet antaisivat edelleen suojaa vanhaa virustyyppiä vastaan. Lisäksi Pfizer ja Moderna ovat kertoneet, että heidän rokotteidensa uudelleen päivitys myös uusia mutaatioita vastaan sopiviksi veisi noin 4-6 viikkoa. Tiedeyhteisö ei ole yksimielinen siitä, kuinka tehokkaita nyt käytössä olevat rokotteet ovat eteläafrikkalaista virustyyppiä vastaan. Keskustelua käydään ja tutkimuksia julkaistaan. Seuraamme tilannetta tarkasti.

Sektoristrategiassamme ylipainotamme syklisiä kuten perusteollisuus ja teollisuus. Ylipainossa myös IT, joka voi hyötyä epävarmuudesta ja yritysten kasvavista investoinneista tietoteknisiin laitteisiin ja ohjelmistoihin.

Pidä silmällä tuloskautta

Tämän viikon tärkeimmät talousjulkistukset ovat Q4:n alustavat bkt-luvut sekä Euroopasta että Yhdysvalloista sekä Saksan inflaatio, IFO ja työttömyysaste. Viikon puolivälissä Fed pitää rahapoliittisen kokouksensa, mutta emme odota muutoksia rahapolitiikkaan. Fedin johtaja Powell saattaa markkinoita rauhoitellakseen korostaa, että Fed ei ole vielä lähelläkään kiristämisen aloittamista.

Vaikka kaikki edellä mainitut asiat ovat tärkeitä, isoimman huomion vie Q4-tuloskauden jatkuminen. Odotukset ovat korkealla, joten yritysten täytyy pystyä toimittamaan hyviä raportteja. Erikoishuomio kohdistuu ohjeistuksiin. 2021 tuloskasvuodotukset ovat kovia, ja osakekurssit ovat nousseet voimakkaasti toiveilla talouden normalisoitumisesta rokotusten avustamana. Jos ohjeistukset pettävät, tuloskasvuodotuksia voidaan uudelleen arvioida, mikä voisi tuoda myyntipainetta osakkeisiin.

Koronarokoterintamalla Euroopan viranomaiset aloittavat AstraZenecan rokotteen arviointikäsittelyn perjantaina. Lisäksi Johnson & Johnsonin rokotteen kehitystyö on lähestymässä viimeisiä vaiheitaan, joten uutisia voi olla luvassa.

Kiinnostaako sijoittaminen?

Kun sijoitat kanssamme, sinulla on vapaus valita juuri itsellesi sopivat palvelut. Rakennetaan yhdessä sinulle yksilöllinen sijoitussuunnitelma. Sijoitetaan yhdessä – sinun tavallasi.

Tutustu palveluihimme