Anne Gullsten

Anne Gullsten

Helsinkiläinen Anne, 53, kuvailee itseään työhulluksi. Hän on työskennellyt urallaan erilaisissa liiketoiminnan tehtävissä niin suuryrityksissä kuin valtion palveluksessa. Suunta on ollut koko ajan ylöspäin.

– Olen kirvesmiehen tytär enkä korkeasti koulutettu. Ehkä se on saanut minut ponnistelemaan vielä enemmän menestyksen eteen, Anne sanoo.

”Mitä tästä rallista muka jäisi käteen?”

Anne viiletti pitkään uraputkessa eikä uhrannut sijoittamiselle montaakaan ajatusta. Vaikka työssään hän oli tällaisten asioiden kanssa tekemisissä, omassa elämässä verotuksen kiemurat ja sijoitussalkut tuntuivat hyvin kaukaisilta asioilta.

– Tarhan ja kodin välillä juoksevana kahden lapsen äitinä kai ajattelin, että mitä tästä rallista muka jäisi käteen.

Joitakin vuosia sitten hän kuitenkin päätyi lähes sattumalta pankkineuvojan puheille ja koki eräänlaisen herätyksen:

– Jo ensimmäisestä tapaamisesta tuli sellainen olo, ettei sijoittaminen olekaan niin vaikeaa ja vain miljonäärejä varten, Anne kertoo.

– Ymmärsin, että on hirveän tärkeää nähdä, missä rahat ovat ja mitä kaikkea omistaa. Olen sittemmin ollut itsekin hyvin aktiivinen, soitellut pankkiin ja kysellyt.

Turvaa jälkipolville

Viime vuosina kahden aikuisen lapsen äiti on pysähtynyt miettimään, mitä jälkipolvi häneltä aikanaan perii. Tämä on merkittävä syy sille, miksi Anne on nyt pyrkinyt järjestämään sijoitusasiansa kuntoon.

– Haluan, että lapsilleni jää jotakin, kun minua ei enää ole. Tämä on heille samalla myös kannuste oppia raha-asioiden hoitamisen taito.

Annelle oma lähipiiri, perhe ja ystävät, on aina ollut tärkein asia maailmassa.

– Kun töissä on ollut rankkaa tai on täytynyt tehdä vaikeita päätöksiä, on ollut hyvä, että on turvapiiri, johon palata.