Danske Bankin ja Akavan yhteistyön laajentaminen on ylittänyt pankin odotukset reilusti. Tammikuun 18. päivä julkistettu muun muassa asuntolainoja koskeva yhteistyö on poikinut jo tuhansia yhteydenottoja pankkiin. Asuntolainojen kysyntä oli kasvussa Danske Bankissa jo vuoden alussa. Yhteistyö Akavan kanssa on nostanut kysynnän uudelle tasolle. Asuntolainojen kysyntä on kaksinkertaistunut vuoden takaisesta.

”Korkeakoulutettujen kasvanut kiinnostus palvelujamme kohtaan on ylittänyt reippaasti odotuksemme. Sekä omilta että muiden pankkien asiakkailta saamamme palaute on ollut erittäin positiivista. Suomalaiset arvostavat pankkia, joka haastaa perinteistä pankkimarkkinaa ja ottaa huomioon asiakkaiden tarpeet”, sanoo Danske Bankin Suomen henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Kenneth Kaarnimo.

Danske Bankin nyt saamat asuntolainahakemukset ovat lähinnä uusilta asiakkailta. Kampanjan aikana tulleista yhteydenotoista jopa kaksi kolmasosaa on tullut muiden pankkien asiakkailta.

”Akalavaiset ovat kilpailuttaneet lainojaan ahkerasti viimeisen kolmen viikon aikana. Uskomme kilpailuttamisen jatkuvan. Pankin vaihtaminen on tehty meillä helpoksi eikä se ole enää esteenä kilpailuttamiselle”, Kaarnimo sanoo.

Danske Bankin edut Akavan jäsenliittojen jäsenille

Asuntolaina aina edullisemmin

Liiton jäsen saa Danske Bankista automaattisesti alennuksen asuntolainan marginaalista, kun kertoo jäsenyydestään hakuvaiheessa. Jäsen saa siten lainansa edullisemmin kuin ilman jäsenyyttä.

Helmikuussa voimassa olevaa asuntolainaa edullisempi hinta

Pankinvaihtoviikkojen ajan asuntolainan kilpailuttajalle nykyistä marginaalia matalampi asuntolainan marginaali. Erityistarjous koskee vain toisesta pankista siirrettäviä lainoja.

Asuntolaina ilman kuluja – säästö aina vähintään 300 euroa

Liiton jäseneltä ei peritä asuntolainan toimitusmaksua tai järjestelypalkkiota. Normaali asuntolainan toimitusmaksu ja järjestelmäpalkkio on 0,60 prosenttia lainan pääomasta, aina kuitenkin vähintään 300 euroa.

Päivittäinen pankkiasiointi jopa 50 prosenttia edullisemmin

Liiton jäsen saa 25–50 prosentin alennuksen päivittäispalvelupaketin kuukausimaksusta niin kauan kuin maksaa asuntolainaa. Päivittäispalvelupaketti sisältää esimerkiksi kaksi tiliä, kaksi korttia ja pankkitunnukset.

Lyhennysvapaat ilman kuluja

Jäsen voi hakea 4-12 kuukauden pituisia lyhennysvapaita jaksoja ilman toimitusmaksua. Jäsen säästää vähintään 180 euroa myönnetyltä lyhennysjaksolta.

Lue lisää eduista: danskebank.fi/akava

Eniten korkeakoulutettuja Uudellamaalla ja Pirkanmaalla

Danske Bankin edut on suunnattu Akavan jäsenliittoihin kuuluville korkeakoulutetuille. Korkeakoulutettuja tai korkeakoulussa opiskelevia on Suomessa lähes miljoona henkeä, jotka voivat päästä etujen piiriin.

Eniten korkeakoulutettuja on sekä määrällisesti että suhteellisesti Uudellamaalla, jossa yli 35 prosenttia 25-64-vuotiaista on korkeakoulutettuja. Seuraavaksi eniten korkeakoulutettuja on suhteellisesti Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Varsinais-Suomessa.

”Suomalaiset korkeakoulutetut löytyvät pääasiassa suurista kasvukeskuksista. Nämä kaupungit ovat hyviä paikkoja omistaa asunto, koska asunnot käyvät niissä kaupaksi hyvin”, Kaarnimo huomauttaa.