Sosiaalisen median tähti Mansikkkalla on YouTube-kanavallaan tilaajia yli 170 000 ja Instagram seuraajia lähes 200 000. Suurta suosiota nauttiva nainen jakaa Danske Bankin kanssa yhteistyössä tehdyllä videolla ajatuksiaan ensiasunnon ostamisesta.

– Kahdeksantoista vuotta täytettyäni avasin asuntosäästötilin, jonne siirsin 50 euroa kuussa ja kun palkka antoi myöden, niin enemmän, Mansikka muistelee.

Sometähti kertoo, että oma koti on ollut haaveena jo pitkään ja hän on aina tiennyt haluavansa jonain päivänä asua omistusasunnossa. 

– Koen oman asunnon pysyvämpänä ja vakaampana elämänmuotona, ja nyt olen viimein päässyt sellaiseen pisteeseen, että rahat ovat koossa ja aika on pikkuhiljaa oikea.

Mansikkka pohtii videolla myös talouden hallintaa ja asuntolainan hakemista. 

– Olen 90 % erittäin innoissani ja 10 % erittäin kauhuissani, koska se on todella iso hankinta, ehkä suurin mitä tulen elämässäni tekemään, hän toteaa nauraen. 

”Ajatus siitä, että maksaisin asuntoa vain itselleni, on ihana” 

 Vuokra-asuntoon verrattuna omistusasunnossa monia innostaa ajatus siitä, että asunnon saisi remontoida oman mielen mukaan ilman vuokraisännän kieltoja ja rajoitteita. Mansikkkalla on selkeä visio siitä, millaisen asunnon hän haluaa ja kuinka sisustaa sen. 

– Ykkösasiani oman asunnon ostamisessa on se, että sen saisi laittaa sellaiseksi kuin haluaa. Lisäksi kun asunnon ostaa, niin sen ei tarvitse olla täydellinen etenkään pinnoilta, koska sen voi aina remontoida. Kunhan asunnon pohja olisi täydellinen. 

Yhtenä avaintekijänä oman asunnon hankkimiseen Mansikkka pitää lainan maksamista omaan pussiin, eikä vuokranantajan. 

– Ajatus siitä, että en maksaisi vuokraa enää jollekin toiselle vaan maksaisin asuntoa koko ajan itselleni takaisin, on ihana.

Videopostauksen alle on tullut valtava määrä kommentteja, joissa moni Mansikkkan videon katsonut jakaa omia tuntemuksiaan ensiasunnosta.

– Olen juuri samassa tilanteessa kuin sinä... Tämä on ollut varmaa yksi suurimmista unelmista ja itse olen 18v ja kävin avaamassa tilin, mihin voin säästää ja toteuttaa mun unelman! Tämän videon kautta sain itsevarmuutta, kiitos Maiju, iloitsee eräs.

– ASP tili avattu vuodenvaihteessa, kun sain tarpeekseni kämppiselämisestä. Fiksumpi olisi tosiaan aloittanut sen säästämisen jo heti 18-vuotiaana. Harmittaa kun miettii, että nyt voisi jo olla ihan hyvä pesämuna kasassa. Mutta oma asunto on kyllä suurimpia haaveita. Ja hiljaa hyvä tulee..? Ehtii ainakin mielikuva siitä unelma-asunnosta muotoutua, toinen kommentoija kirjoittaa.

Katso Mansikkkan video täältä.


Eka oma koti 

Oma kodin hankinta on fiksu päätös, ja elämä asuntolainan kanssa vapaampaa kuin äkkiseltään ajattelisi.  Omistusasunnossa kartutat varallisuutta itsellesi sen sijaan, että maksat vuokraa toiselle. Omaa asuntoa voit myös laitella ja remontoida oman makusi mukaan, mutta vastaat myös sen ylläpidosta ja korjauksista.

Lue lisää