Sijoittamisen parissa työskentelevä Jamilla Heiskanen kokee, että osakesijoittamisesta on tullut trendi nuorten parissa. Osasyynä tähän voi olla Nuoret Osakesäästäjät, joka perustettiin kesällä 2017.

– Kiinnostusta, osaamista ja innostusta löytyy. Koimme, että meillä nuorillakin on sanottavaa, mutta ei foorumia siihen – joten päätimme luoda sellaisen Nuorten Osakesäästäjien muodossa.

– Tärkein tavoite on tuoda nuorten äänet kuuluviin. Lisäksi pyrimme saamaan nuorille ymmärrystä erilaisista vaurastumisen keinoista, hän korostaa. 

Heiskanen kertoo, että nuoria mietityttävät monet yhteiskunnalliset asiat kuten eläköityminen, sosiaaliturva, siirtyminen työmarkkinoille, ensiasunnon ostaminen ja kulutus tänä päivänä.

Toisaalta sosiaalinen media saattaa antaa väärän käsityksen aikuiselämästä.

– Hienot autot ja asunnot eivät välttämättä olekaan todellisia ilman velkarahaa, hän muistuttaa.

Unelmat ja niiden toteutuminen

Jamilla Heiskanen pohtii nuorten eri vaikuttimia sijoittamisen aloittamiseen – sillä vaikeinta on itse aloittaminen. Hän mainitsee erityisesti unelmat ja mielenkiinnon sijoittamista kohtaan.

– Jos puhun omasta puolestani, niin henkilökohtaiset tavoitteet ovat merkittäviä tekijöitä. Sijoittaminen on asioiden mahdollistamista ja unelmien toteuttamista. Se liittyy voimakkaasti hankintoihin.

– Unelmien ja kulutusaspektien lisäksi monet haluavat harrastaa ja sitä kautta löytyy mielenkiintoa sijoittamista kohtaan, Heiskanen kiteyttää.

Hän suosittelee tarkastelemaan oman pankin tarjoamia palveluita ja korostaa, että jokainen tekee virheitä aloittaessaan. Tärkeää on kuitenkin pitää oma järki päässä, eikä luottaa sokeasti kenenkään ohjeisiin.

Miljoonan alku

Heiskanen korostaa, että tänä päivänä rahastojen minimimerkintä on noin 10 - 15 euroa. Näin ollen mahdollisuus sijoittamiseen on jo monella. Hän kertoo myös tehneensä vapaaehtoistyötä talousvaikeuksissa olleiden nuorten kanssa.

– Olen sanonut heille, että taloudelliset vaikeudet eivät leimaa heitä ikuisesti.

– Vaurastuminen lähtee liikkeelle siitä, että säästetään rahaa ja pikkuhiljaa mietitään miten varoille voisi hakea tuottoa. Jokainen käy samat askeleet läpi, oli niitä miljoonia tai ei.

Heiskanen muistuttaa, että 30 vuoden päästä sosiaaliturva ei välttämättä ole samalla tasolla kuin tänä päivänä, ja sen oivaltaminen on tärkeää mahdollisimman nuorena. Sijoittaminen luo henkilökohtaista taloudellista turvaa.

Kiinnostaako sijoittaminen?

Kun sijoitat kanssamme, sinulla on vapaus valita juuri itsellesi sopivat palvelut. Rakennetaan yhdessä sinulle yksilöllinen sijoitussuunnitelma. Sijoitetaan yhdessä – sinun tavallasi.

Tutustu palveluihimme