Mitä hyvä elämä tarkoittaa sinulle? Mistä unelmoit nyt ja tulevaisuudessa, ja onko sinulla varaa toteuttaa unelmasi? Varallisuussuunnittelu on paikallaan riippumatta siitä, onko haaveissa ennenaikainen eläkkeelle jääminen, alanvaihto, asunnon ostaminen ulkomailta tai jotain aivan muuta.

– Kokemuksemme mukaan pitkän aikavälin varallisuussuunnittelu usein ratkaisee, pystyvätkö asiakkaamme toteuttamaan unelmansa ja elämään haluamansa kaltaista elämää, kertoo Danske Bank Private Bankingin johtaja Iiro Koivikko.

Koivikon mukaan monet siirtävät helposti unelmiensa toteuttamista tuonnemmaksi, vaikka he todellisuudessa pystyisivätkin toteuttamaan ne jo välittömästi. Usein syynä on, että he eivät ole tietoisia kaikista taloutensa suomista mahdollisuuksista.

– Elämme nyt pidempään kuin aiemmin, joten on järkevää kerryttää puskureita. Toisaalta moni kuitenkin varautuu ehkä liiaksikin, ja epäröi toteuttaa taloudellisesti merkittäviä haaveitaan. Varallisuudensuunnittelussa määritellään, minkä verran on oltava tulovirtaa ja varallisuutta, jotta pystyy ylläpitämään toivottua elintasoa tulevaisuudessa toteuttaen samalla haaveita nykyhetkessä.

Danske Bankin digitaalisella Varallisuussuunnittelija-työkalulla voidaan analysoida asiakkaan taloustilanne ja luoda visuaalinen yhteenveto kokonaisvarallisuudesta verojen jälkeen, sekä nyt että tulevaisuudessa. Varallisuussuunnittelijalla voidaan myös simuloida ja havainnollistaa konkreettisesti suurten valintojen taloudellisia seurauksia.

Varallisuuden optimoinnin yhteydessä varmistetaan, että varallisuuden, kuten kiinteän omaisuuden ja sijoitusten, sekä velkojen ja luottojen välillä vallitsee hyvä tasapaino.

– Usein huomataan, että sijoitusten parempi suunnittelu auttaa asiakasta kasvattamaan odotettua varallisuuttaan pitkällä aikavälillä, Koivikko sanoo.

Koivikon mukaan mukaan monet esimerkiksi luulevat, että heidän sijoituksiinsa liittyy todellista suurempi riski, sillä he eivät muista ottaa huomioon yritysomistustaan tai asunto-omaisuutensa velatonta arvoa.

– Varallisuussuunnitelma on hyvä lähtökohta keskustelulle tulevaisuudesta. Varallisuusneuvojan tehtävä ei ole vain palvella asiakasta, vaan myös haastaa hienotunteisesti ja rakentavasti pohtimaan, mitä hyvä elämä hänelle tarkoittaa, Koivikko summaa.

Varaa aika suunnitelman laatimiseen omalle yksityispankkiirillenne ja varmista, että varallisuutesi kehittyy toiveidesi mukaan. Private Banking -asiakaspalvelu 0100 4100 (pvm/mpm) ma-pe klo 8-18 ja la 10-16.