Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppaisen mukaan tällä viikolla julkistetaan valtavasti yritysten tuloksia ja nippu painavimpia makrolukuja. Saamme siis kovaa faktaa. Kun katsotaan USA:n tuloskautta tähän mennessä, tuloskasvu on yli 20 prosenttia vuoden takaisesta, positiivinen tulosyllätysluku on yli normaalin ja tulosennusteita Q4:lle on nostettu hieman. 

Euroopassa tilanne ei ole näin hyvä, mutta tuloskasvu on ollut yli 10 prosenttia.  Tuloskausi on sujunut siis hyvin. Makrotalouden tärkeimmät indikaattorit osoittavat kasvu hidastumista, mutta taantumaa ei ole näkyvissä. Korkojen nousun perimmäinen syy on nousevat kasvuodotukset joitakin poikkeuksia, kuten Italiaa, lukuun ottamatta. Lisäksi nousevat korot heikentävät joukkolainojen tuottoa suoraan. Myös viimeisimmän salkunhoitajaselvityksen mukaan sijoittajilla on paljon käteistä, mikä tarkoittaa, että ostajia on, kunhan suunta ja tunnelma kääntyvät. 

USA:n tuloskausi on yleisesti ottaen sujunut hyvin tiettyjä pettymyksiä lukuun ottamatta. Pelot korkojen noususta, Italian tilanne, kauppasota ja Brexit painavat tunnelmia. Tähän asti taloudet ovat kehittyneet edelleen positiivisesti, mikä näkyy myös BKT-kasvuluvuista, mutta markkinalla on herännyt pelko, että negatiiviset asiat alkavat näkyä loppuvuonna 2018 ja vuonna 2019.