Euroopan Unionin toinen maksupalveludirektiivi PSD2 muuttaa pankkialaa. Osana direktiiviä pankit avaavat rajanpintansa toimialaa uudistaville fintech-startupeille ja muille palvelujen kehittäjille. Yhden rajapintaratkaisun kautta kehittäjät saavat pääsyn kaikkiin pohjoismaisiin markkinoihin.

– Uskomme vahvasti innovoinnin edistämiseen kumppanuuksien kautta. Kehitämme ja tarjoamme yhdessä kumppaneidemme kanssa palveluita asiakkaiden tarpeisiin. Asiakkaat voivat itse sopia heille tarpeellisten uusien palveluiden käyttöönotosta kumppaneidemme kanssa. Yksi käytännön esimerkki tähän yhteiseen innovointiin perustuvista sovelluksista on henkilöasiakkaillemme nyt jo tarjolla oleva tilitietopalvelu, jossa he voivat seurata myös muissa pankeissa olevien tiliensä tilannetta meidän sovelluksissamme, kertoo Danske Bank Suomen kehitysjohtaja Rami Tättilä.

Avasimme 14.9. PSD2-direktiivin määrittelemien rajapintojen lisäksi kehittäjien käyttöön myös Developer Playgroundin eli alustan, jolla ohjelmistokehittäjät pääsevät yhdellä rajapintaratkaisulla kaikkiin pohjoismaisiin markkinoihin.

Developer Playground tarjoaa työkalut uusien ideoiden kevyeen testaamisen, sillä se antaa kehittäjille mahdollisuuden kehittää prototyyppejä sekä konsepteja ilman monimutkaisia valtuutus- ja tunnistusprosesseja. Tämä säästää palvelukehityksessä sekä aikaa että rahaa, minkä lisäksi Developer Playgroundin käyttäjillä on pääsy dynaamiseen dataan staattisten testiaineistojen sijaan.

– Tulevaisuudessa me haluamme hyödyntää alustaa yhteistyöhön palvelukehittäjien kanssa, jolloin voimme yhdessä määritellä tarpeita ja ideoita uusille rajapinnoille, joiden avulla voimme yhteistyössä tarjota kehittyneitä palveluita yrityksille sekä kuluttajille, toteaa Tättilä.

– Developer Playgroundin julkaisu on esimerkki panostuksistamme avoimen kehittäjäyhteisön tukemiseksi. Haluamme vahvistaa avointa palvelukehityskulttuuriamme myös vastaisuudessa, sillä haluamme olla edelläkävijän roolissa kehittyvissä Open Banking innovaatioissa ja -ekosysteemeissä.