– Yksityissijoittajalle sijoituskohteiden vastuullisuuden varmistamien voi olla vaikeaa tai ainakin työlästä, sillä meillä ei esimerkiksi ole pääsyä yritysten toimitusjohtajien puheille toisin kuin vaikkapa rahastojen salkunhoitajilla, Merja Mähkä totesi Danske Bankin Rahastoillan paneelikeskustelussa.

Samaan hengenvetoon hän huomautti, että etenkin pienen lapsen äitinä hän toivoo, että jatkossa ei muunlaista sijoittamista olisikaan kuin vastuullista oli sitten kyse sijoittamisesta suoraan osakkeisiin tai rahastojen kautta.

Merja jakoi muutaman vinkin vastuullisten sijoitusten tekemiseen:

1. Helsingin pörssin yhtiöistä monet, erityisesti suuret kotimaiset yhtiöt lukeutuvat maailman vastuullisimpien yhtiöiden joukkoon.

2. Tutustu yritysten vastuullisuusraportteihin.

3. Selvitä, mihin yhtiöihin rahastot sijoittavat: Vastuullisista rahastoista voi saada ideoita oman vastuullisen osakesalkun rakentamiselle.

4. Sijoita vastuullisesti hoidettuun rahastoon.

5. Rahastosijoittajana vaadi varainhoitajaltasi aktiivisuutta omistajana. Varmista, että pankki käy sijoituskohteena olevien yhtiöiden johdon kanssa aktiivista dialogia, osallistuu yhtiökokouksiin ja äänestää yhtiökokouksissa.

– Vastuullisuuskysymyksissä tieto ei lisää tuskaa vaan vastuullisesti hoidetuissa yhtiöissä ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hallintotapaan liittyvät asiat on huomioitu, niitä on mietitty ja riskeihin on varauduttu. Hyvin hoidetun yhtiön voi odottaa tarjoavan myös tuottoa sijoitukselle.

Kiinnostaako sijoittaminen?

Kun sijoitat kanssamme, sinulla on vapaus valita juuri itsellesi sopivat palvelut. Rakennetaan yhdessä sinulle yksilöllinen sijoitussuunnitelma. Sijoitetaan yhdessä – sinun tavallasi.

Tutustu palveluihimme