Senni Aalto ja Tommi Lehtihuhta tutustuivat Danske Bankin johtajien päivään osana Job Shadow -kampanjaa.

Job Shadow, ”päivä yritysjohtajan varjona”, on suunnattu ammattikoululaisille, lukiolaisille sekä korkea-asteen opiskelijoille. Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämän päivän tarkoituksena on yhdistää tulevaisuuden tekijät ja eri alojen asiantuntijat.

Danske Bankista päivään osallistui viestintäjohtaja Anu Ilvonen sekä varallisuudenhoidon johtaja Kimmo Laaksonen. Viime syksynä ylioppilaaksi kirjoittanut Senni Aalto vietti päivänsä Anun kanssa dynaamiseen viestintämaailmaan tutustuen samalla, kun toisen asteen opinnot vasta aloittanut Tommi Lehtihuhta tarkasteli finanssialaa yhdessä Kimmon kanssa. Nuoret sukelsivat finanssialan maailmaan palaverien ja tapaamisten siivittämän päivän aikana käyden samalla keskusteluja nykypäivän työelämästä. 

Nuorten ajatukset voivat inspiroida johtajia
Kysyimme nuorilta, mitä kokemuksesta jäi käteen ja mikä heidän mielestään oli päivän parasta antia. 

- Olen todella kiitollinen tähän päivään osallistuneille johtajille siitä, että heillä oli antaa meille nuorille yksi työpäivä arjestaan tällaisessa tempauksessa. Ajattelen, että nuorilla on paljon ajatuksia ja motivaatiota, mikä voi inspiroida myös yritysjohtajaa, Senni sanoo. 

Tommi kertoo, että pankkiura on käynyt ennenkin mielessä, mutta Kimmon kanssa vietetty päivä oli vahvistanut orastavaa haavetta merkittävästi. 

- Olen oppinut paljon, vaikka vain päivän olen saanut kulkea täällä pankkimaailmassa. Tulisin ehdottomasti myös uudemman kerran, jos kutsu tulisi, Tommi summaa.

Päivän päätteeksi yhdessä käytyä keskustelua siivitti etenkin nuorten innostus johtajien panostusta ja läsnäoloa kohtaan.

- Sain viettää päiväni huumorintajuisen ja pirteän ihmisen kanssa. Tuntui arvokkaalta kuulla Anun mietteitä johtamisesta ja työelämästä yleensä, Senni sanoo. 

Tommi nyökyttelee Sennin kommentille hyväksyvästi päätään ja lisää:

- Kimmohan on todella sosiaalinen ja helposti lähestyttävä. Päivän aikana ei tarvinnut juuri jännittää.

Mikä Job Shadow?

  • Job Shadow -päivä on Nuori Yrittäjyys ry:n organisoima, ainutlaatuinen työelämäkokemus vielä opiskeleville tai työelämään juuri siirtyneille nuorille.
  • Tarkoituksena on tarjota nuorille näkemyksiä johtajien työnkuvista ja siitä, millaista johtaminen oikeastaan on.
  • Päivään osallistuu 16-23-vuotiaita nuoria eri puolilta Suomea, ja he kaikki ovat osallistuneet kouluissaan Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyyskasvatusohjelmaan Vuosi Yrittäjänä. 
  • Lue lisää Job Shadow -päivästä täältä