Danske Bankissa voi avata osakesäästötilin 18. joulukuuta. Kaupankäynti voi alkaa vuoden 2020 alussa.

– Tarjoamme osakesäästötiliä aktiivisesti heti vuoden alussa. Uskon osakesäästötilin madaltavan kynnystä aloittaa osakesijoittaminen ja näin auttavan suomalaisia vaurastumaan. Asiakkaistamme noin 10 prosenttia sijoittaa suoraan osakkeisiin. Toivomme tämän osuuden nousevan, sanoo Danske Bankin johtaja Kimmo Laaksonen.

Osakesäästötilillä voi tehdä osakekauppaa ilman välitöntä veroseuraamusta, ja mahdolliset verot maksetaan vasta, kun rahoja nostetaan tililtä. Tilille voi tallettaa yhteensä korkeintaan 50 000 euroa.

– Haluamme auttaa salkun rakentamisessa: ensimmäiset kolme kuukautta osakkeita voi ostaa ja myydä Helsingin pörssissä ja muissa pörsseissä 2 euron välityspalkkioilla toimeksiantoa kohti, Laaksonen sanoo.

Normaalisti välityspalkkiot osakesäästötilillä ovat 0,08 % - 0,2 % (min 2-8 euroa) per toimeksianto kaikilla markkinoilla. Akavan jäsenliittojen ja Osakesäästäjien jäsenille välityspalkkiot ovat kaupankäynnin volyymista riippuen 0,08 – 0,12 % (min 2-5 euroa) kaikilla markkinoilla.

Tietoa Danske Bankin osakesäästötilistä

Danske Bank alkaa tarjota asiakkailleen osakesäästötiliä heti, kun se on mahdollista, eli vuoden 2020 alussa. Tilin voi avata 18. joulukutua.

Osakesäästötilin kustannukset ovat samat kuin normaalissa kaupankäynnissä. Osakesäästötilin Kaupankäynti Onlinen hallinnointikulu on 2 euroa kuukaudessa, mutta tämän vuoden ensimmäiset kuusi kuukautta kulua ei peritä. Akavan jäsenliittojen ja Osakesäästäjien jäseniltä hallinnointikulua ei peritä tämänkään jälkeen.
Kaupankäynnin kustannukset ovat 0,08 % - 0,2 % (min 2-8 euroa) per toimeksianto. Palkkiot ovat samat kaikilla Danske Bankin tarjoamilla osakemarkkinoilla eri puolilla maailmaa. Akavan jäsenliittojen ja Osakesäästäjien jäsenille välityspalkkiot ovat kaupankäynnin volyymista riippuen 0,08 – 0,12 % (min 2-5 euroa) kaikilla markkinoilla online kanavissa.

Ensimmäiset kolme kuukautta osakesäästötilillä tehdyt kaupat maksavat vain 2 euroa toimeksiantoa kohden.

Tutustu osakesäästötiliin

Koostimme sinulle yhteen paikkaan kaiken oleellisen tiedon osakesäästötilistä. Tällä sivulla voit tutustua tarkemmin siihen, miten osakesäästötili toimii.

Lue lisää