Treidaajalla tavoitteena on ansaita aktiivisesti kauppaa käymällä tavallista osta ja pidä-strategiaa korkeampia tuottoja pitkällä aikavälillä. Treidaaja yrittää siis ennustaa tekniseen analyysiin tai muuhun perustuen kurssikehitystä ja pääsemään voitolle kaupoissa.

Mitkä sitten ovat tärkeimmät asiat, jotka pitää olla hallussa treidaamisessa? Senioristrategi Tuukka Kemppainen kertoo:

– Päivänsisäisessä treidaamisessa pitää olla hyvä ymmärrys kalenterista: milloin tulee isoja ja tärkeitä osavuosikatsauksia, milloin tärkeitä makrolukuja. Jos sitä ei tiedä,
markkina voi yllättää pahemman kerran, Kemppainen sanoo.

– Lisäksi on tärkeää, että jos treidaa, treidaa vain sellaisella rahalla, joka on periaatteessa mahdollista hävitä. Jos muita juttuja ajattelee, niin treidaamisessa on usein tietyn tyyppinen perisynti, että voittojen ei anneta juosta vaan tappioiden annetaan juosta. Pitäisi pyrkiä siihen, että voitot ovat isompia kuin tappiot.

#säästäsijoitatoista nyt YouTubessa!

Mitä muuta sinun tulisi tietää treidaamisesta? Katso video alta!

 

f2972f08-00090254-15ce1c66