Maksaminen muuttuu entistä sujuvammaksi heinäkuun alusta alkaen, kun välitämme asiakkaidemme tilisiirrot reaaliaikaisesti vastaanottajan tilille 100 000 euroon asti. Tämä mahdollistaa SEPA-pikasiirtojen käytön yhä useammissa maksuissa. Maksujen euromääräistä rajaa nostetaan 100 000 euroon aiemman 15 000 euron sijasta. 

Välitämme kaikki henkilö- ja yritysasiakkaidemme tekemät maksut SEPA-pikasiirtoina Suomessa lukuun ottamatta palkkoja ja eläkkeitä. Aineistosiirtopalvelua käytettäessä maksulle tulee lisätä INST-koodi. Maksut siirtyvät pankkien välillä reaaliajassa ympäri vuorokauden ja kaikkina viikonpäivinä, jos myös vastaanottajapankki on siirtynyt reaaliaikaisiin maksuihin.

Nopeammat tilisiirrot mahdollistava SEPA-pikasiirto on ollut Danske Bankissa käytössä jo viime syksystä lähtien. SEPA-pikasiirtojen lähetys Eurooppaan tulee mahdolliseksi loppuvuoden aikana. Palvelun odotetaan kattavan lähes koko Euroopan pankkiverkoston vuoden 2022 loppuun mennessä.

Lue lisää SEPA-pikasiirroista tästä.