Kööpenhaminassa juhlitaan tällä viikolla Copenhagen Pride -viikkoa kaikkien ihmisten yhtäläisten oikeuksien, monimuotoisuuden ja inkluusion kunniaksi. Tukeakseen tätä tärkeää aihetta Danske Bank haluaa varmistaa, että sateenkaariperheiden vanhemmilla on Danske Bankissa samat perhevapaaoikeudet kuin muillakin vanhemmilla.

Tämä tarkoittaa, että Danske Bankissa työskentelevillä sateenkaariperheiden vanhemmilla on nyt yhtäläiset oikeudet palkalliseen vapaaseen, vaikka eivät olisikaan lapsen biologisia tai adoptiovanhempia.

– On jo korkea aika, että sateenkaariperheet saavat yhtäläiset oikeudet perhevapaaseen, ja olen iloinen että Danske Bank toteuttaa tämän nyt. Kaikilla työntekijöillämme tulee olla mahdollisuus jäädä perhevapaalle tullessaan vanhemmaksi – riippumatta heidän sukupuoli-identiteetistään, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai ei-biologisesta suhteestaan lapseen, sanoo Danske Bankin HR-johtaja Karsten Breum.

Nykyistä lainsäädäntöä pidemmälle

Karsten Baum painottaa, että Danske Bankin linjaus menee voimassa olevaa lainsäädäntöä pidemmälle monessa maassa, ja siksi pankin HR-osastot työskentelevät parhaillaan monien “mitä jos” -kysymysten kanssa.

– Haluamme auttaa sateenkaariperheitä ja olla aiheen edelläkävijöiden joukossa, koska monimuotoisuus ja inkluusio ovat meille tärkeitä arvoja, Karsten Baum sanoo. 

Oikeus yhdenvertaiseen vanhempainvapaaseen sateenkaariperheille koskee kaikkia Danske Bankin toimintamaita.

Lue lisää Kööpenhaminan Pride-viikosta: https://danskebank.com/news-and-insights/news-archive/news/2020/17082020

a481aec7-00090254-a303bebb

Monimuotoisuus- ja inkluusiopolitiikkamme

Lue lisää