Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mitä vauraus oikeastaan on? Vanha viisaus kuuluu, että raha ei tuo onnea, mutta mielenrauhaa ja taloudellista itsenäisyyttä se kyllä tarjoaa.

Elämme aina vain pidempään aktiivista elämää, ja varallisuutta tarvitaan erilaisissa elämäntilanteissa. Eikä ”elämäntilanne” ole nyt vain kiertoilmaus eläkevuosille vaan pitkä elämä voi tarkoittaa eri ihmisille monia eri asioita: välivuosia Balilla, toisten ja kolmansien tutkintojen opiskelua, työttömyyttä, perhevapaita, oman yrityksen perustamista, vuotta purjehtien maailman ympäri perheen kanssa, keskittymistä sairaan läheisen hoitamiseen, vapaaehtoistöitä Tansaniassa, lyhyempää työviikkoa, jotta ehtii nauttia ajasta lastenlasten kanssa…

Samaan aikaan, kun elämänpolkumme ovat monipuolistuneet, korot ovat matalalla ja perinteiset säästötilit eivät kasvata varallisuuttamme. Kuitenkin mihin tahansa esimerkiksi yllä mainituista seikkailuista ja tilanteista on mukavampi siirtyä, kun taloudellinen tilanne ei ole päällimmäinen huoli. Uskon, että vaurastumisen aloittaminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan ennen, jotta voisimme elää sellaista elämää kuin haluamme.

Vaurastuminen kuuluu kaikille – sinä valitset tapasi sijoittaa

Useimmille meistä sijoittamisessa on kyse juuri siitä: Säästämme, jotta voimme elää oman näköistämme elämää. Valitettavan moni kuitenkin ajattelee, että sijoittaminen on monimutkaista, kallista, riskialtista ja vain jo ennestään varakkaille. Me Danske Bankissa ajattelemme, että jokaisella on oikeus ryhtyä vaurastumaan.

Joillekin sijoittaminen on hauska harrastus. Markkinoiden jatkuva seuraaminen, yritysten tutkiminen ja osakekauppojen tekeminen on jonkun mielestä yhtä rentouttavaa kuin yin-joogatunti toiselle tai kesämökin laiturin kunnostus kolmannelle.

Sijoittaminen ei ole rakettitiedettä, mutta kaikilla meistä ei kiireisessä arjessa ole aikaa eikä välttämättä kiinnostustakaan perehtyä sijoitusmarkkinoihin kovin syvällisesti. Itseasiassa 70 prosenttia suomalaisista haluaa saada ammattilaisen tukea sijoittamiseen joko neuvonnan muodossa tai ulkoistamalla sijoittamisen kokonaisuudessaan varainhoitajalle. Koska me ihmiset emme ole samasta puusta veistettyjä, ei sijoituspalveluidenkaan pidä olla. Jokaiselle tulisi löytyä oma tapa vaurastua ja maksaa vain niistä palveluista, joita todella tarvitsee. Siksi uudistimme Danske Bankin sijoituspalvelut täysin.

Sijoittaminen kun ei ole elämästä irrallinen saareke vaan keino saavuttaa tavoitteet, joita meillä elämässämme on. Kun oma talous on tasapainossa, voi keskittyä olennaiseen – elämään ainutkertaista ja itsensä näköistä elämää.

Kimmo Laaksonen
johtaja, Varallisuudenhoito

PS. Tutustu uusiin sijoituspalveluihimme täällä: www.danskebank.fi/vaadivapautta