Kim on mittavan ja menestyksekkään uran tehnyt liikemies, jota ajaa eteenpäin intohimo. Mies on ollut koko elämänsä haaveilija, joka erilaisten unelmien perässä on tullut valloittaneeksi monenlaisia markkinoita. Sijoittajana hän ei etsi pikavoittoja.

 

91A5A64C059B2C01

 

Kim Hanslin, 67, kertoo olevansa liikemiehenä nopeasti syttyvää sorttia. Hänen mielestään kaikkeen tekemiseen tarvitaan voimakasta paloa.

– Jos mulla syttyy vahva tunne, että haluan jotain tehdä, niin teen sen. Sen mukana voi tulla haasteita tai yllätyksiä. Monet spekuloivat ja tekevät strategioita. En tajua sellaista, tekemiseen tarvitaan ennen kaikkea intohimoa. Se on paljon rikkaampaa kuin että ”menet vaan töihin”, Kim kertoo.

”Unelmien koosta on kiinni, paljonko rahaa tarvitaan”

Kim tunnustautuu uneksijaksi, joka on myös juossut aktiivisesti unelmiensa perässä. Unelmat ovatkin vieneet hänet pitkälle: markkinoiden lisäksi unelmointi on ajanut Kimiä eteenpäin muun muassa ralliradalla ja purjehduskisoissa.

– Unelmat tarvitsevat polttoainetta – rahan ansaitseminen on unelman toteutumisessa merkittävässä asemassa. Kaikki unelmat eivät tietenkään ole materiaa, mutta monet ovat. Unelmien koosta on kiinni, että paljonko sitä rahaa tarvitaan, hän muistuttaa.

Sijoittajana Kim ei etsi pikavoittoja. Hänelle on selvää, että liiketoiminnassa on otettava hallittuja riskejä, samoin sijoittamisessa. Sijoittaessa hän silti pyrkii harkitsemaan ja laskelmoimaan riskit.

– Olen pitkäaikainen sijoittaja ja ollut sijoitusmarkkinoilla jo 1980-luvulta. Ilman kovaa etunojaakin pääsee kohtuulliseen tuottoon. Sijoittamalla rahalle saa tuottoa – jos vertaa viimeiseen viiteen vuoteen, jolloin korot ovat olleet alhaalla ja pankkitalletuksista ei ole saanut lähes ollenkaan tuottoa. Jokaisen kannattaisi miettiä, mitä säästöillä ja varallisuudellaan tekee.

Kiinnostaako sijoittaminen?

Kun sijoitat kanssamme, sinulla on vapaus valita juuri itsellesi sopivat palvelut. Rakennetaan yhdessä sinulle yksilöllinen sijoitussuunnitelma. Sijoitetaan yhdessä – sinun tavallasi.

Tutustu palveluihimme