Sijoittaminen merkitsee Laurille vapautta tehdä, mitä itse haluaa. Mies luottaa suunnitelmaansa, joka pohjaa kolmen ässän periaatteeseen.

95BE1A3A

Muutamia vuosia sitten Lauri Riekki asetti itsellensä tavoitteen: olla taloudellisesti riippumaton työnteosta 40-vuotiaana. Monet naureskelivat myyjänä työskentelevän nuoren miehen tavoitteille, mutta se vain nostatti Laurin motivaatiota entisestään. Hän halusi näyttää epäilijöille.

– Olen aloittanut työelämässä jo aikaisin, ja rahankäyttöä olen aina miettinyt. Aloittaessani vakituisessa työssä mietin, paljonko rahaa voin laittaa sivuun ja mitä sillä tekisin. Asuntobisnes kiinnosti ja muutamat tutut harrastivat sitä. Kysyin heiltä neuvoa ja aloitin itsekin, se sytytti kipinän.

Nyt viiden vuoden ajan Lauri on noudattanut tarkkaa suunnitelmaansa, joka toimii kolmen ässän periaatteella: säästäväisyys, sijoitusasunnot ja sijoitusrahastot. Nyt 27-vuotiaana hän sijoittaa palkkaansa kuukausittain uusiin rahastoihin ja on onnistunut hankkimaan ensimmäisen sijoitusasuntonsa.

– Sijoittaminen vaatii sitkeyttä ja stressinsietokykyä, koska suurimmat menetykset tehdään paniikissa. Sijoitettavien rahojen tulisi aina olla ylimääräisiä, ei perustarpeisiin tarkoitettuja, hän neuvoo.

Lauri on aloittanut sijoittamisen nollasta ilman kenenkään apua. Vaikka rahankäyttöä joutuu arjessa miettimään, Lauri ei mielestään ole joutunut luopumaan mistään säästötavoitteensa takia. Säästeliäisyys on tehnyt kekseliääksi ja auttanut keskittymään siihen, mitä hankintoja elämässä todella tarvitsee.

– On oma valintani, että elän näin – voin käyttää enemmän rahaa asioihin, jos siltä tuntuu. Käyn pari kertaa vuodessa ulkomailla, enkä ole luopunut mistään, päinvastoin. Voin toimia spontaanisti, ja minulla on varaa tehdä asioita nopeasti. Se vapauttaa elämään.

Sijoittaminen tarkoittaa Laurille vapautta tehdä, mitä hän itse haluaa. ”Eläkkeellä” Lauri haluaa antaa aikaansa arvokkaiksi kokemiinsa asioihin, kuten nuorten urheilijoiden valmentamiseen, hintalappua miettimättä.

Kiinnostaako sijoittaminen?

Kun sijoitat kanssamme, sinulla on vapaus valita juuri itsellesi sopivat palvelut. Rakennetaan yhdessä sinulle yksilöllinen sijoitussuunnitelma. Sijoitetaan yhdessä – sinun tavallasi.

Tutustu palveluihimme