Ellinora Pelamo Ski Spor Finlandilta, Anna Vellonen ja Jarmo Nikunen, Lappeenrannan konttori. 

Ski Sport Finlandin ja Danske Bankin yhteistyössä järjestämässä Haave-kilpailussa haettiin videoita, joissa yksityishenkilöt, kaveriporukat tai vaikkapa urheilujoukkueet kertoivat oman haaveensa. Iso osa Instagramiin postattujen videoiden haaveista liittyi urheiluun, unelmatyöhön, opintotavoitteisiin tai matkusteluun. Ensimmäisen sijan kisassa vei Anna Vellonen, jonka haaveili stipendirahoilla rahoittavansa lukiossa opiskelua.

Tulevaisuus edessä

Voitokkaassa videossaan 16-vuotias Anna kertoi, että kisa olisi hänelle todella merkityksellinen, sillä perheen taloudellisen tilanteen takia lukio-opinnot olivat vaakalaudalla. Kouluttautuminen on Annasta äärimmäisen tärkeää.

– En ollut uskoa korviani kun kuulin, että voitin. Iso kivi vierähti tämän palkinnon myötä sydämeltä. Tämä edesauttaa minua varmasti kohti valkolakkia, Vellonen iloitsi Danske Bankin Lappeenrannan konttorissa järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa.

Kesäsuunnitelmina Annalla on tehdä töitä, ottaa rennosti ja ratsastaa. Ensimmäisen viikon kesälomastaan hän aikoo viettää matematiikan kurssilla, jonka tarkoituksena on valmistaa opiskelijat lukion pitkään matematiikkaan. 

– Toivon, että lukion jälkeen pääsisin opiskelemaan valtiotieteitä, luonnontieteitä tai kauppakorkeakouluun. Toki ne voivat vielä muuttua, mutta tällä hetkellä olen kiinnostunut jostakin niistä, Vellonen pohti.

Haave-kilpailussa valittiin 10 parasta videota, joista jokainen finaalikymmenikköön noussut videon tekijä sai stipendin. 

Kärkikolmikossa olivat voittajan lisäksi videot, joissa toisessa nuori urheilija kertoi loukkaantumisen kautta voittoon taistelemisestaan sekä video, jossa haluttiin tukea Elisan unelmaa päästä matkustamaan. Matkustaminen on ollut Elisalle suuri haaste vaikean sairauden takia.

“Usko itseesi ja unelmiisi”

Danske Bankin Lappeenrannan konttorinjohtaja Jarmo Nikunen oli stipendin luovutustilaisuudessa erittäin iloinen voittajan puolesta. Hän kiitti kaikkia kilpailijoita osallistumisesta ja korosti, kuinka tärkeää on uskoa itseensä ja omiin unelmiinsa. 

– Jokainen voi edesauttaa unelmiensa toteutumista. Muista myös auttaa kavereitasi, jotta heidänkin unelmistaan tulee totta. Yhdessä olemme enemmän kuin yksin, hän kiteytti.

– Danske Bank pyrkii jatkuvasti olemaan yhä enemmän mukana asiakkaiden arjessa. On tärkeää elää ja hengittää tässä hetkessä, Nikunen pohti. 
Haaveet ja unelmat ovat suuria ja tärkeitä kannustimia jokaisen ihmisen elämässä, ja myös Nikusella on omansa: 

– Taloudellinen riippumattomuus, ihmisten kannustaminen ja rohkaiseminen elämässä sekä lähimmäisten huolehtiminen.