Mobiili- ja tabletsovelluksen helppous

Tarkista, että olet ladannut mobiili- ja tabletsovelluksen joko puhelimelle tai tabletille. Sovelluksen avulla sinun ei tarvitse käyttää turvalukukorttia, vaan voit tarkastella tilitietojasi ja siirtää omien tilien välillä rahaa vapaasti. Näin voit lomankin aikana nauttia kätevästä rahan siirrosta ja vältyt tietokoneen käyttämiseltä. 

Korttien maarajaus

Ennen ulkomaille matkustamista kannattaa tarkistaa pankkikortin maantieteelliset aluerajaukset, jotta korttisi toimii estoitta. Pankkikorteissa olevat maarajaukset on helppo tarkistaa omasta verkko-, mobiili- tai tabletpankista. Jos sovellusta ei vielä löydy, niin nyt on hyvä aika ladata se!

Voit sallia ja rajoittaa korttisi käyttöä kotimaassa, verkkokaupoissa ja kahdeksassa eri maanosassa: Euroopassa, Aasiassa, Oseaniassa, Pohjois-Amerikassa, Etelä-Amerikassa ja Afrikassa. Maantieteellistä aluerajausta hyödyntämällä huolehdit samalla korttisi turvallisuudesta. 

Luottokortti mukana

Luottokortti on hyvä muistaa ottaa mukaan matkalle debit-kortin lisäksi. Jos debit-kortti satuttaisiin varastamaan, on hyvä olla toinen kortti vaikkapa hotellin tallelokerossa varakorttina odottamassa. Näin matkaa voi jatkaa huolettomin mielin, kunhan kadonneen kortin muistaa vain sulkea joko puhelimitse tai vaikkapa mobiilisovelluksen kautta. 

Danske Bankin asiakkaana saat myös kortillesi korotonta maksuaikaa keskimäärin 43 päivää. Jos taloudessasi on tulossa esimerkiksi lomien vuoksi suurempia menoeriä, voit valita maksavasi korttiluottoa takaisin pienemmissä erissä ja pidemmällä aikavälillä. 

Vakuutukset kuntoon

Matkavakuutus pelastaa paljon silloin, kun matkalla sattuu jotakin yllättävää. Jos hankit matkavakuutuksen Fenniasta, sinun ei enää tarvitse kuljettaa lompakossa matkavakuutuskorttia: voit tilata sähköisen matkavakuutuskortin, joka kulkee matkapuhelimessasi aina. 

Danske Bankin Mastercard-luottokorttiin sisältyy myös matkavakuutus, joka on voimassa aina kun maksat matkastasi vähintään 75 % korttisi credit-puolella. Vakuutus turvaa matkasi, mikäli sen aikana sairastut, tapahtuu tapaturma, matka peruuntuu tai keskeytyy, lento myöhästyy tai matkatavarasi vahingoittuvat tai katoavat.

Mastercard-yhdistelmäkortin luottopuolella ostettu esine, varkaus tai vahingoittuminen on ostoturvavakuutuksen piirissä. Ostoturva on voimassa 6 kk ostohetkestä. Jos nostat Mastercard yhdistelmäkortin luottopuolella rahaa pankkiautomaatista, käteisnostoturvavakuutus kattaa käteisen rahan varkauden tai ryöstön 12 tunnin sisällä nostoajankohdasta 250 euroon asti. 

Kulut kurissa

Ulkomaille matkustaessa täytyy monesti varautua yllättäviinkin ylimääräisiin kuluihin. Matkakohteesta kannattaa ottaa selvää ja siten välttyä ikäviltä lisämaksuilta. Huomioi ainakin: 

  1. Voit saada maksupäätteellä kysymyksen, haluatko maksaa kortilla euroissa tai maan paikallisessa valuutassa. Paikallisessa valuutassa maksaminen antaa sinulle useimmiten paremman valuutanvaihtokurssin.
  2. Jos käytät otto-automaattia ulkomailla, on suositeltavaa nostaa kerralla suurempi summa. Otathan huomioon nostojen yhteydessä mahdolliset kiinteät maksut, jotka saatat joutua maksamaan omalle pankillesi sekä maksun paikalliselle pankille. 
  3. Varaudu hotelleista koituviin lisämaksuihin, joita ei aina ole ilmoitettu selvästi varausta tehdessä: turistivero, huoneen siivousmaksu tai vaikkapa aamiaismaksu, joka voi myöhemmin koitua kalliiksi jos aamiainen ei kuulukaan huoneen hintaan. 

Valuutan muuntaja

Jos sinua mietityttää valuutan hinta, voit käyttää helposti mobiilisovelluksesta löytyvää valuuttalaskuria, joka laskee tarvitsemasi valuutan hinta-arvion. Valuuttalaskurin löydät myös täältä.

Valuuttamuunnoksessa käytetään WMR/Reutersin päivittäistä keskikurssia. Valuuttaa tilatessa valuuttakurssi määräytyy ChangeGroupin päivän kurssin mukaisesti.

Aurinkoisia lomapäiviä!