Sijoittamisesta on tullut meille suomalaisille yhä arkipäiväisempää, eikä sitä nähdä enää rikkaiden, talousgurujen tai miesten yksinoikeutena. Sijoittamalla varautuminen oman monipolvisen uran ja elämän varrella tapahtuviin muutoksiin onkin fiksua – ja myös yllättävän helppoa. On aika murtaa myytit sijoittamisen ympärillä!

Myytti 1: Sijoittamisen aloittaminen vaatii paljon rahaa

Tämä on sijoittamisen ympärillä pyörivistä myyteistä kaikkein yleisin. Sijoittaakseen ei kuitenkaan tarvitse olla miljonääri, vaan alkuun pääsee jo muutamilla kympeillä. Pitkällä aikavälillä pienistäkin puroista kertyy yllättävän paljon. Kokeile laskurilla säästövaihtoehtojen vaikutusta tuotto-oletuksiin sopivalla kuukausittaisella säästösummalla: Säästölaskuri

Myytti 2: Sijoittaminen vaatii paljon tietoa, enhän minä osaa

Sellaisia sijoitusvaihtoehtoja on paljon, joissa asiantuntijat hoitavat sijoituksia jatkuvasti – esimerkiksi rahastoja ja niin sanottuja varainhoitoratkaisuja. Lue lisää erilaisista sijoittamisen vaihtoehdoista

Myytti 3: Sijoittaminen vaatii paljon aikaa, en millään ehdi

Sijoittamisen vaatima aika määräytyy täysin sen mukaan, kuinka paljon aikaa haluat käyttää siihen. Jos annat sijoituksesi asiantuntijan hoidettavaksi esimerkiksi varainhoitoratkaisun kautta, voit ottaa rennosti salkunhoidon ammattilaisten tarkkaillessa ja mukauttaessa sijoituksiasi tarpeen mukaan.

Myytti 4: Sijoittamiseen liittyy paljon riskejä, voin menettää rahani

Sijoittaminen on varmasti riskialttiimpaa kuin rahojen pitäminen pankkitilillä, mutta sijoittamisen riskeihin liittyy myös paljon väärinkäsityksiä ja yleistyksiä. Sinä voit itse valita, miten suurella riskillä sijoitat. Muista, että sijoittaminen on aina ennen kaikkea mahdollisuus. Voidaan jopa sanoa, että on suuri riski olla sijoittamatta ja menettää ne mahdollisuudet, joita sijoittaminen voi sinulle tarjota.

Myytti 5: Sijoittaminen on kallista

Sijoittaminen ei ole kallista. Sijoittamisesta aiheutuu kuluja, mutta viime vuosina yleistynyt digitaalinen kaupankäynti on alentanut kustannuksia. Liiton jäsenenä saat Kaupankäynti Online -palvelun ilman kuukausimaksuja. Maksat vasta, kun teet toimenpiteitä. Tällöin maksat välityspalkkioita tekemistäsi kaupoista.

Olisiko aika aloittaa?

Korkeakoulutetun sijoittamisedut

Kun sijoitat kanssamme, sinulla on vapaus valita juuri itsellesi sopivat palvelut. Akavan jäsenliiton jäsenenä saat sijoituspalvelumme aina edullisemmin käyttöösi.

Lue lisää