Luottokortilla maksaessa saa kätevästi joustoa talouteen, mutta kortin käyttöä kannattaa suunnitella ja tietää oma tilanteensa – eli miten takaisinmaksu onnistuu. Luottokorttien laskutukseen on mahdollista tehdä myös muutoksia, jotka saattavat auttaa talouden hallinnassa. 

 1. Eräpäivänmuutos 
  Muutos tulee voimaan seuraavalla muodostuvalla laskulla, joten jo muodostuneeseen laskuun eräpäivän muutos ei vaikuta. Eräpäivän muutos on toistaiseksi voimassaoleva. Eräpäivä muutoksia ei tehdä yksittäisen laskun eräpäivälle tai yksittäisen huomautuslaskun eräpäivälle.
 2. Minimilyhennyksen muutos 
  Lyhennysprosenttivaihtoehdot: 5 %, 10 %, 20 % tai 100 %. Muutos tulee voimaan seuraavalla muodostuvalla laskulla, joten jo muodostuneeseen laskuun lyhennysprosentin muuttaminen ei vaikuta. 
  Lyhennysprosenttivaihtoehdoista kannattaa valita se itselle sopiva. Hyvä vaihtoehto on 5 % lyhennys, sillä voit halutessasi maksaa tilille myös laskua suuremman summan. Luottolyhennyksiä varten, normaalin laskutuksen ulkopuolella, sinun tulee vain tehdä tilisiirto omalle luottotilillesi, jolloin suoritus huomioidaan laskutuksessa ja luottotilin saldossa. Esimerkiksi viitenumeroa ei siis tarvita. 
 3. Maksuvapaat kuukaudet 2 kpl/vuosi 
  Maksuvapaita kuukausia pitäessä on hyvä huomioida, että ne eivät voi olla peräkkäisiä kuukausia, eli näiden välissä on oltava vähintään yksi laskutettava kuukausi. Jo muodostuneelle laskulle maksuvapaata ei voi lisätä, eli muutos tulee voimaan kyseessä olevan kuukauden osalta seuraavana vuonna. Maksuvapaat ovat samat joka vuosi, ellet hae niihin muutosta.

Kaikkien edellä mainittujen kohtien osalta hyvä ennakointi on erityisen tärkeää, sillä jo muodostuneelle laskulle ei voi tehdä muutoksia.

Maksusuunnitelman muutospyynnön voi lähettää kätevästi verkkopankin kautta. Muutoksesta veloitetaan 5 euron käsittelypalkkio riippumatta siitä, haluatko muuttaa yhtä, kahta tai kolmea osaa laskutuksesta. Eräpäivä, minimilyhennys ja maksuvapaat voidaan siis muuttaa samalla hinnalla, joten jos tälle on tarvetta, nämä muutoksen kannattaa pyytää samaa aikaa. Jos muutosta ei voida toteuttaa, koska esimerkiksi maksuvapaat kuukaudet on jo käytetty, ei sinulta veloiteta käsittelypalkkiota.

Jos jostain syystä olet tilanteessa, jossa mikään näistä vaihtoehdoista ei riitä talouden tasapainottamiseen, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Hyvää vuodenvaihdetta ja taloudellista mielenrauhaa!