Alkuvuodesta järjestettävä Hub Invest tarjoaa yksityispankkiasiakkaillemme mahdollisuuden perehtyä enkelisijoittamiseen ja tehdä suoria sijoituksia valikoituihin startup-segmentin kohteisiin. Startupeille ohjelma puolestaan tarjoaa mahdollisuuden markkinoida liiketoimintansa mahdollisuuksia sijoittajille lisärahoituksen saamiseksi.

”Hub Invest -ohjelman koulutustilaisuudet käsittelevät enkelisijoittamisen tärkeimpiä osa-alueita, alan huippuammattilaisten vetäminä. Koulutuksissa käsitellään muun muassa enkelisijoitusportfolion rakentamista, syndikaattien muodostamista ja due diligence -prosessia. Tilaisuudet tarjoavat työkaluja sekä jo kokeneille enkelisijoittajille että uusille sijoittajille, jotka haluavat lähteä startupien rahoittamiseen mukaan. Tänä vuonna tarjoamme koulutuksessa ensimmäistä kertaa myös erityisen deep dive -osion, jossa pureudumme Software as a Service -liiketoimintamallien toimintaan ja niihin erityispiirteisiin, joita sijoittajien tulee tällä mallilla toimivien yritysten osalta huomioida”, kertoo johtaja Iiro Koivikko Danske Bankin Private Banking -yksiköstä.

Bisnesenkelinä toiminen kiinnostaa

Monilla sijoittajilla, erityisesti oman yrittäjätaustan omaavilla, on kiinnostusta lähteä sijoittajaksi mukaan startupeihin. Toistaiseksi kuitenkin harvalle on kertynyt kokemusta suorista startup-sijoituksista. Hub Invest tuo mahdollisuuden verkostoitua muiden enkelisijoittamisesta kiinnostuneiden kanssa ja muodostaa syndikaatteja, jotka mahdollistavat pienemmät alkupanostukset kiinnostaviin startupeihin sekä tarjoavat mahdollisuuksia sijoitusportfolion systemaattiseen hajauttamiseen.

”Mikäli yrityksellä on kiehtova idea, saattaa sijoittaja kiinnostua suuremmastakin roolista yrityksen taustavaikuttana.. Startupien merkitys Suomen yrityskentässä kasvaa jatkuvasti, vaikkakin on aina muistettava, että merkittävä osa näistä alkuvaiheen rahoitusta hakevista yrityksistä ei ikinä lyö läpi”, muistuttaa Danske Bankin Startup-yhteistyöstä vastaava johtaja Teppo Havo.

Kuinka pääsen Hub Investiin mukaan?

Sijoittaja, oletko kiinnostunut enkelisijoittamisesta ja haluat Hub Investiin mukaan potentiaalisena sijoittajana, ole yhteydessä Danske Bank Iiro Koivikkoon, p. 010 546 5896

Startup-yrittäjä, haluatko tulla esittelemään liiketoimintaasi potentiaalisille sijoittajille, jätä yhteystietosi osoitteessa: https://www.hub-invest.io

Hub Invest 2020 –ohjelma: https://www.hub-invest.io/sijoittajille