Kun alkaa miettiä omaa sijoitussuunnitelmaa, voi aloittaa perehtymällä eri sijoitustyyleihin. Mitkä ovat keskeiset tyylit? Head of Alpha Finland Rami Hakola kertoo.

– Kun katsoo historiaa taaksepäin, osakesijoittamisessa on perinteisesti isoja jakoja: voidaan jakaa kasvusijoittamisen tyyliin, arvo- tai osinkosijoittamisen tyyliin jotka usein nähdään kulkevan yhdessä, ja sitten on vielä temaattisia tyylejä, kuten sektorisijoittaminen tai vastuullinen sijoittaminen. Kolmijako on hyvin perinteinen tapa katsoa osakesijoittamista ympäri maailmaa.

Mikä sitten toimii suomalaisilla osakemarkkinoilla parhaiten?

– Suomen osakemarkkina on kohtuullisen pieni, mutta erittäin laadukkaita yhtiöitä ja varsinkin vastuullisuusmielessä suomen pörssi on morningstarin globeilla mitattuna maailman parhaiten arvioitu vastuullinen pörssi. Jos temaattisesti miettii, niin Suomen pörssi tarjoaa vastuullisuusteemassa erittäin hyvän lähtökohdan.

Katso lisää alla olevalta videolta, jossa Rami Hakolan kanssa käydään läpi muun muassa toimiiko sama sijoitustyyli kaikissa markkinoissa.

003a60e5-00090254-ee3981a9