Kulunut kevät muutti monta asiaa, mutta se ei muuttanut tarvetta hyvälle, ajantasaiselle ja omaan elämäntilanteeseen sopivalle talouden suunnitelmalle. Itse asiassa ennen kokematon tilanne entistä paremmin osoitti sen, miksi jokaisella pitäisi olla kyseinen suunnitelma ja miksi se tulisi pitää ajan tasalla.

Oman talouden hahmottaminen kokonaisuutena voi olla haastavaa. Erityisen haastavaa se on, kun maailmaan iskee pandemia, joka pysäyttää lähes kaiken. Talouden kokonaisuus koostuu useista eri elementeistä, ja näiden elementtien paras mahdollinen hyödyntäminen elämän varrella on tavoite, jossa olemme auttamassa ja antamassa tukea asiakkaillemme. Viimeiset kuukaudet ovat tuoneet esille erityisesti sen, että hyvin ja selkeästi suunnitellut ratkaisut tuovat taloudellista mielenrauhaa, vaikka ympärillä tapahtuisi mitä.

Aiemmin kohtasimme asiakkaistamme noin 30–40 prosenttia verkon ylitse, mutta yhtäkkiä tämä luku on kevään aikana noussut 95 prosenttiin. Verkkotapaamisten avulla tapaamiset on hoidettu silti lähes samoin kuten ennenkin – ainoa ero on se, ettemme ole voineet olla fyysisesti samassa tilassa. Monet asiakkaat ovat yllättyneet positiivisesti siitä, miten kätevästi kaikki hoituu, poistumatta kotoa. Tunnistaminen, keskustelut, materiaalit, sopimukset ja allekirjoitukset – kaikki hoituu sähköisesti.

Kukaan meistä ei tiedä mitä seuraava kuukausi, vuosi tai vuosikymmen tuo tullessaan, joten oman talouden suunnitelman laatiminen kannattaa laittaa toteutukseen mahdollisimman pian. Suunnitelma elää ja kulkee mukana läpi vuosien – eihän sitä tiedä, haluaako joskus pitää opintovapaata, viettää välivuotta työelämästä ja kierrellä ympäri maailmaa tai hankkia vaikka kesämökin. Hyvällä suunnitelmalla asiat useimmiten ovat järjestettävissä.

Kirjoittaja työskentelee Danske Bankissa sijoitusasiantuntijana


Tutustu osakesäästötiliin

Koostimme sinulle yhteen paikkaan kaiken oleellisen tiedon osakesäästötilistä. Tällä sivulla voit tutustua tarkemmin siihen, miten osakesäästötili toimii.

Lue lisää