Muinaisessa Egyptissä hauta palveli kahta tarkoitusta. Se tarjosi edesmenneelle turvallisen viimeisen leposijan ja tämän lisäksi omaisille paikan, jossa rituaalien avulla varmistettiin vainajalle hyvä kuolemanjälkeinen elämä. Näin ollen itse tilakin oli jaettu kahteen osaan: maanpäälliseen kappeliin sekä suljettuun maanalaiseen kammioon. 

AR-sovelluksen kautta on mahdollista kurkistaa näihin kahteen erilaiseen tilaan, kappeliin sekä hautakammioon, ja oppia uutta haudan esineistöstä sekä rituaaleista. AR-tekniikan avulla luotu hauta pohjautuu suurimmilta osin muinaisessa Nekhenin kaupungissa Ylä-Egyptissä, sijainneeseen Paherin hautaan.

Näin tutustut virtuaaliseen hautaan:

  1. Lataa ilmainen Arilyn-sovellus älylaitteellesi (älypuhelin tai tabletti) Google Playsta tai App Storesta.
  2. Avaa sovellus ja osoita alla olevaa kuvaa, jolloin lisätty todellisuus avautuu ruudulle.
  3. Astu sisään hautaan ja tutki ympäristöäsi laitteesi ruudun kautta.

Tutustuthan ennen museokäyntiä Amos Rexin ohjeisiin turvallisesta vierailusta.

  • Danske Bank on toiminut Amos Rexin pääyhteistyökumppanina vuodesta 2018. Yhteistyön ytimessä on digitaalisuuden hyödyntäminen sekä taiteen tuominen kaikkien ulottuville, erityisesti lapset ja nuoret huomioiden. 
  • Egyptin loisto – Viimeiset suuret dynastiat –näyttely on esillä Amos Rexissä Helsingissä 9.10.2020–21.3.2021.
  • Saat Amos Rexin sisäänpääsystä 20 % alennuksen, kun maksat pääsylipun Danske Bankin maksukortilla tai MobilePaylla. Alennus ei koske ennakkolippuja.
  • Tutustuthan ennen museokäyntiä Amos Rexin päivittämiin ajankohtaisiin ohjeisiin turvallisesta vierailusta.